Sábado, 26 de Septiembre de 2020

Otras localidades

UNIVERSITAT DE LLEIDA

Grau a la Politècnica de Lleida en Disseny Digital per atraure alumnat femení

Ara, a primer d'Informàtica per exemple, només dos dels 80 matriculats són dones. Es vol combatre la masculinització de la formació en tecnologia amb una oferta pensada en elles, com és el Disseny Digital i les Tecnologies Creatives

A l'esquerra, Tere Alsinet, directora del departament d'Enginyeria Informàtica i d'Enginyeria Industrial de la UdL i al seu costat Francesc Giné, director de l'Escola Politècnica Superior de la UdL.

A l'esquerra, Tere Alsinet, directora del departament d'Enginyeria Informàtica i d'Enginyeria Industrial de la UdL i al seu costat Francesc Giné, director de l'Escola Politècnica Superior de la UdL. / RÀDIO LLEIDA

Davant la manca de dones matriculades en els estudis d'Informàtica a la UdL, l'Escola Politècnica Superior prepara un nou grau especialment pensat per captar alumnat femení interessat en la tecnologia.

ENTREVISTA. / FRANCESC GINE I TERE ALSINET. Nous graus a l'Escola Politècnica Superior de Lleida. / RÀDIO LLEIDA

L'enginyeria informàtica és un món masculí. Tant en la formació com al mercat laboral. Una de les raons és que la tecnologia no atrau a les noies. Però sí pot agradar si té aplicacions pràctiques. Així ho ha entès la Politècnica, que ja prepara per d'aquí a dos anys un Grau en Disseny Digital i Tecnologies Creatives per captar alumnat femení.

De les 80 places de primer d'Enginyeria Informàtica que ofereix actualment la UdL, 78 les ocupen nois i només hi ha dues noies, segons Francesc Giné.

Grau en Energia i Sostenibilitat

El Consell Interuniversitari de Catalunya ha donat llum verda a 6 nous màsters per la UdL pel curs vinent i 4 nous graus. Entre aquests, el grau d'Enginyeria en Energia i Sostenibilitat que oferirà la Politècnica el curs vinent vol cobrir una necessitat que s'ha detectat en el mercat laboral en un sector que cada cop té més pes a l'economia lleidatana.

Serà el primer grau d'aquest tipus que s'impartirà a Catalunya, segons el director de l'Escola Politècnica, Francesc Giné, i es nodrirà de l'experiència de la UdL en aquest àmbit. El grau d'Enginyeria en Energia i Sostenibilitat tindrà 40 places i oferirà 240 crèdits.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?