Miércoles, 12 de Agosto de 2020

Otras localidades

La plaça de l'edifici de les delegacions a Tortosa durà el nom del poeta Gerard Vergés

Les obres d'urbanització d'aquest nou espai estan a punt de finalitzar. Ara s'hi ha començat a instal·lar la portalada de l'edifici de l’antic seminari i posterior institut i col•legi de la Mercè del carrer Moncada

Al centre de la imatge es veuen les primeres pedres de la portalada de l'antic seminari i institut del carrer Moncada.

Al centre de la imatge es veuen les primeres pedres de la portalada de l'antic seminari i institut del carrer Moncada. / Sonia Castelló

La plaça d’accés a l’edifici de les delegacions de la Generalitat a Tortosa portarà el nom del poeta tortosí Gerard Vergés. Així ho aprovarà dilluns el ple de l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre. Vergés, mort el dia de Sant Jordi de 2014, va rebre en vida destacats reconeixements, com la Creu de Sant Jordi de la Generalitat o la Medalla d’Or de la ciutat de Tortosa.

Les obres de construcció de l’edifici de les delegacions han acabat generant aquesta nova plaça, que queda situada entre els carrers Benasque i Moncada i de la qual aquests dies se n’estan acabant les obres d’urbanització.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat que la proposta de donar a aquest nou espai el nom del poeta tortosí ha generat consens entre els grups municipals.

“Hem buscat un nom que generi consens i que puguem reivindicar davant del país molt més del que ja se l’ha reivindicat”, diu l’alcalde.

Entre els treballs que s’estan fent ara a la futura plaça Gerard Vergés hi ha la instal·lació de la portalada de l’edifici de l’antic seminari i posterior institut i col·legi de la Mercè del carrer Moncada. La portalada es va conservar quan l’edifici es va enderrocar per començar el projecte de l’edifici de les delegacions.

Encara sobre el ple de dilluns, l’alcalde de Tortosa també ha avançat que s’intentarà abans del ple de dilluns consensuar la moció que ha presentat el grup de Movem Tortosa per rebutjar el projecte per dur aigua del Segre a través del canal Segarra Garrigues a quatre pobles de fora de la conca de l’Ebre.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?