Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 20 de Octubre de 2019

Otras localidades

Augmenta l'espoli de malalts d'Alzheimer per part de familiars

Una tercera part dels nous tutelats de la fundació Fadesia ha estat víctima d'un espoli per part de familiars, amics o veïns. S'aprofiten d'un malalt d'alzehimer i li roben tots els estalvis. La fundació adverteix que això cada cop va a més.

Malalts d'Alzheimer fent exercicis. /

S'han trobat amb tot tipus de casos esfereïdors. Des d'uns fills que van abandonar els seus pares a un hospital, sense documentació ni diners, fins a uns veïns que havien robat tots els estalvis a un home gran amb principi d'alzheimer, aprofitant-se de la malaltia i de la seva bondat.

Menxu Folch i Pau Llobet, fundació Fadesia / Molts avis són espoliats aprofitant-se de les seves malalties

Ho denuncien la presidenta de la Fundació, Menxu Folch, i el coordinador, Pau Llobet, que calculen que, en els darrers dos anys, un terç dels nous tutelats van arribar sense diners per culpa dels espolis.

En aquests casos, la fiscalia demana que s'incapaciti als malalts i el jutge nombra tutors a Fadesia, que s'encarreguen de vetllar per la seva salut i per la seva economia.

Actualment la Fundació té 42 tutelats a les comarques de Girona i compta amb programes de suport als malalts i als familiars. La majoria tenen alzehimer però també atenen persones amb altres malalties mentals.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?