Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 09 de Abril de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS | ÚLTIMA HORA CORONAVIRUS | ÚLTIMA HORA Debate en el Congreso sobre la prórroga del estado de alarma en España
HISTÒRIA

L'Ebre en flames

L'excap de redacció d'Europa Press a Catalunya, fill de Jesús (Tortosa) ens dóna les claus polítiques, militars i diplomàtiques de la guerra més gran que s'ha viscut a la península ibèrica. Ho fa a través del llibre "El Ebro en llamas" amb el que arrodoneix una trilogia dedicada a aquesta batalla.

L'Ebre en flames

Gregal.cat

 

"Em semblava que feia falta  una explicació de base de perquè es feia aquesta batalla des del punt de vista polític, militar i diplomàtic". Daniel Arasa, ex cap de redacció d’Europa Press a Catalunya, fill de Jesús (Tortosa). Amb aquestes paraules ens fa la declaració d’intencions de la tercera entrega bibliogràfica al voltant de la Batalla de l’Ebre.

‘El Ebro en Llamas’ arriba després de'La batalla de les ones en la Guerra Civil Espanyola' i 'La batalla de l'Ebre a través dels parts de la guerra, la premsa i la ràdio'. Arasa defensa que hi ha elements molt interessant a nivell polític del perquè els republicans ens van ficar en una batalla que sabien que no podien guanyar. “Negrín volia allargar la guerra fins que esclatés el que es palpava a Europa de feia temps: una altra gran guerra”. Aquest polític tenia l’esperança que així França acabés fent costat als republicans però no va ser així. A nivell militar ens ha explicat que el bàndol nacional era molt més superior i que Alemanya i Itàlia resultaven decisives en l’aportació de tropes i armament a Franco. Arasa també ens ha explicat un moviment molt interessant de Negrín que us convidem a descobrir a l’entrevista que adjuntem. 20 minuts apassionants.

Daniel Arasa Jordi Cartañá

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?