Martes, 17 de Mayo de 2022

Otras localidades

Activismo Lgtbi

Manifiesto en Gandia contra la LGTBfobia

Gandia rinde homenaje a Javier Abil muerto en trágicas circunstancias y pide respeto e igualdad

Concentración y minuto de silencio en el Ayuntamiento de Gandia

Concentración y minuto de silencio en el Ayuntamiento de Gandia / Àlex Oltra

Miércoles 17 de mayo, en esta jornada se conmemora el Día Internacional contra la LGTBIfobia, y por este motivo, el Ayuntamiento de Gandia convocaba al mediodía a la ciudadanía a las puertas del consistorio para dar lectura a un manifiesto y guardar un minuto de silencio en memoria de Javier Abil y de todas las víctimas por su inclinación sexual.

 

La lectura del manifiesto ha corrido a cargo Daniel Ardid, portavoz de la plataforma Comunitat Gay.com, así como de Noelia Úbeda, de la Fundación Daniela y madre de Dylan, el joven transexual de Piles al que la Justicia le ha aceptado un cambio de género a pesar de ser menor de edad tal y como les contamos el pasado viernes 12 de mayo.

 

Precisamente la alcaldesa de Gandia, Diana Morant, se ha referido a este asunto en concreto, al tiempo que la vicealcaldesa, Lorena Milvaques, ha recordado el trágico asesinato de Javier Abil, por el que hay 3 implicados,y la necesidad de inculcar a los más pequeños una cultura de respeto a la diversidad sexual. Escuchamos a ambas. Recordemos que, enmarcados en la conmemoración de este día, se ha previsto una concentración convocada por el Frente contra la LGTBIfobia de la Safor para este sábado, 20 de mayo, a las 19’30 horas, en la plaça Major de Gandia.

Este es el texto del manifiesto que se ha leído en Gandia:

Hui, 17 de maig, recordem que en 1990 l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals. Un pas important en la lluita per la igualtat real entre totes les persones, però cal seguir avançant perquè la LGTBIfòbia encara continua vigent. Assetjament escolar i discriminació cap a les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals; camps de concentració per a homes gais o bisexuals en Txetxènia; agressions físiques a persones pe lfet de ser lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, transgènere o intersexuals; països que sancionen l’homosexualitat i la transsexualitat amb penes privatives de llibertat i, fins i tot, amb la mort; i en els col·legis, el bullying LGTBIfòbicés el principal motiu dels alumnes per a plantejar-se el suicidi.

 

Volem que totes i tots, ciutadania, ajuntaments, sindicats, entitats socials, formacions polítiques, mostren públicament el seu rebuig cap a la violació dels Drets Humans que segueixen patint les persones LGTBI.

Des de Gandia, ens volem sumar a eixe rebuig amb el compromís polític i social contra la discriminació i la seua conseqüència: els delictes d’odi. Cal desenvolupar mesures pedagògiques per a previndre eixes agressions físiques i verbals, perseguir a aquells que agredeixen i protegir a les víctimes.

 

Des de Gandia, ens sumem a la exigència que, el mateix que en 1990 es va despatologitzar la homosexualitat, d’una vegada per totes la Organització Mundial de la Salut despatologitze la transsexualitat.

Enguany, en el Dia contra la LGTBIfòbia, demanem que s’aprovela Llei de Igualtat LGTBI que fa unes dues setmanes es va presentar al Congrés dels Diputats per al seu debat parlamentari.

El seu objectiu és el que avui ens uneix, és a dir,desenvolupar i garantir els drets de les persones LGTBI erradicant les situacions de discriminació i, així, assegurar que en l’Estat espanyol es puga viure la diversitat afectiva, sexual i familiar amb plena llibertat.

Això és el que cridem des de Gandia perquè, malgrat els avanços aconseguits, la realitat que ens envolta justifica la necessitat d’una Llei estatal amb sancions administratives davant accions o omissions que no constituïsquen ilícit penal.

Com s’assenyala des de la Federació Estatal LGTB, la LGTBIfòbia és un problema social i humanitari de primer ordre que és necessari combatre. I si estem d’acord què l’Estat democràtic de Dret ha de combatre la discriminació i les conductes i idees que alimenten l’odi contra el col·lectiu LGTBI, cal dotar-nos de eïnes eficaces; i les ferramentes de l’Estat de Dret no han funcionat fins ara.

No oblidem que la LGTBIfòbia qüestiona drets fonamentals, com són el dret a la dignitat i a la integritat física i moral, entre d’altres.

En el Manifest publicat des de la Federació Estatal LGTB, es recorda que la igualtat i la llibertat de totes les persones, independentment de la seua orientació sexual o identitat de gènere, són drets fonamentals reconeguts per la Declaració Universal dels Drets Humans, la Carta Europea de Drets Humans i la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea.

Malgrat això, la homosexualitat està penalitzada en 72 països amb sanció de tractament psiquiàtric forçat, presó, treballs forçats de per vida o la mort.

Volem fer-nos ressò de les demandes realitzades des de la Federació Estatal LGTB:

· Aprovació de la Llei per la igualtat de les persones LGTB i contra la discriminació per orientació sexual o identitat de gènere, que està a la Mesa del Congrés.

· Posada en marxa d’un Pacte Social contra la discriminació per VIH i Sida.

· Compliment dels acords europeus en matèria d’asil i refugi per aquelles persones que ho demanden per ser perseguides dins el col·lectiu de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals.

· Que l’Estat espanyol dedique fons a la Cooperació Internacional en defensa de les llibertats del col·lectiu LGTBI.

Des de Gandia, ens sumem a la campanya de Lambda i cridem que el món ha de ser un Espai Lliure de LGTBIfòbia; lliure d’odi, por i prejudicis on totes les persones tinguem un lloc segur per ser qui desitgem ser.

Coms’assenyala des de la Federació Estatal LGTB, per una societat plena, democrática i diversa, on capiem totes i tots.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?