Domingo, 28 de Febrero de 2021

Otras localidades

TARRAGONA

La Generalitat anuncia que la renovació del Joan XXIII serà integral

El conseller de Salut anuncia la construcció d'un nou hospital de referència a Tarragona per substituir l'obsoltet Joan XXIII. Ara bé, només hi ha pressupost i calendari per una primera fase.

El nou equipament comptarà amb 80.000 metres quadrats, 20.000 més que l'actual. S'enderrocaran quatre edificis i se'n aixecaran 3 més de nous.

El Conseller Antoni Comín davant l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

El Conseller Antoni Comín davant l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. / Roger Segura (ACN)

El Conseller de Salut, Antoni Comín, ha anunciat aquest dijous que la remodelació de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona serà integral. De fet, s’enderrocarà bona part de l’actual centre i es construirà un nou Hospital a la part posterior.

El nou Joan XXIII comptarà amb 80.000 metres quadrats, 20.000 més que l’actual. La idea és enderrocar quatre edificis i construir-ne tres més.

El Conseller estima que tot plegat superarà de llarg els 100 milions d’euros, però admet que no ho sap del cert. De fet, diu Comín que tampoc té clar quan s’enllestirà, ja que tot plegat dependrà de la disponibilitat pressupostària del futur a la Generalitat.

I és que la remodelació del Joan XXIII es farà per fases i a hores d’ara només hi ha clara, consignada i pressupostada la primera. Aquesta primera fase és la que ja va anunciar el Conseller Comín fa uns mesos, quan va dir que es construiria un edifici adjacent a l’actual Hospital per valor de prop de 50 milions d’euros.

Aquest dijous hem sabut que aquest edifici tindrà 40.000 metres quadrats, però que en la primera fase només se n’habilitaran 25.000. Serà en la fase dos, quan s’enderrocaran els dos edificis de l’entrada del Joan XXIII, quan s’ompliran els 15.000 metres quadrats restants. També es construirà un segon edifici de 10.000 metres quadrats on s’hi ubicaran les consultes externes.

Serà en una tercera fase quan s’enderrocaran dos edificis més, i se’n construirà un tercer. Al final, el Joan XXIII comptarà amb tres edificis nous i un que correspon a l’actual complex hospitalari. I tindrà dues façanes, les dues noves, una a la part davantera i una segona a la part posterior.

Ara bé, Comín admet que l’únc que hi ha consignat i pressupostat a hores d’ara és l’edifici adjacent que s’ha de construir abans del 2021 i que costarà 48.5 milions d’euros. La resta, els dos edificis restants, l’enderroc dels quatre actuals i el trasllat i equipament de tot plegat, no està ni pressupostat ni compta amb calendari. Comín admet que podria costar molt més de 100 milions d’euros, però admet que no ho sap.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?