Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 25 de Mayo de 2020

Otras localidades

Tres estudiants creen un cercador de problemes de selectivitat

Tres estudiants de batxillerat han creat una pàgina web que permet buscar exercicis concrets a tots els exàmens de selectivitat fets des de l'any 2000. La web, que es va fer pública fa dues setmanes té prop de 5000 usuaris i ha rebut ja més de 26000 visites

Tres estudiants creen un cercador de problemes de selectivitat

Jeff Greenberg (Getty Images)

El Pol, el Pau i el Javier són alumnes del batxillerat científic-tècnic de l'escola Pia de Sarrià. Quan van començar a preparar-se per la selectivitat van comprovar que és fàcil trobar exàmens d'altres anys però no exercicis concrets dels temes que els interessaven. “Perdíem molt temps a l’hora d’estudiar –explica en Javier Roset- anant examen per examen per trobar els problemes d’allò que estàvem treballant a classe. D’aquest estres, de perdre tant de temps va sorgir la idea de fer un buscador que agiliti aquest procés”.

I van decidir, tal i com explica el Pol Baladas, buscar una solució no només per a ells sinó per compartir-la. “A l’institut sempre ens animen a que si trobem un problema, intentem buscar una solució. I alhora que intentem que d’aquesta solució surti un projecte per fer-la extensiva al major número possible de gent i en alguns casos, això acaba convertint-se en un producte.”

La web seleactivitat.cat permet buscar exercicis concrets als exàmens dels darrers 16 anys de física, química i biologia, les tres matèries que els creadors del web més dominen i en les que han pogut afinar l'algoritme que fa la selecció dels continguts. Prometen que a partir de la setmana vinent, quan passi la selectivitat, seguiran treballant per aconseguir que el buscador funcioni també amb la resta de matèries. “La nostra intenció, explica en Pau Alemany, és mantenir la web i evidentment millorar-la perquè hi ha moltes coses a polir. De moment el cercador només funciona a tres assignatures i volem ampliar-ho a la resta també”.

En Pau, el Javier i el Pol lamenten en tot cas que l'accés a la universitat es continuï resolent amb unes proves tan pautades com l'actual selectivitat on el més important, diuen, no és el que saben realment sinó si han entrenat prou per superar un determinat tipus d’examen.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?