Miércoles, 12 de Agosto de 2020

Otras localidades

Tortosa inicia l'ampliació i millora del seguici festiu de la ciutat coincidint amb els 60 anys dels gegants Rufo i Rubí

A les festes de la Cinta s'incorporarà una tercera cucafera, l'esquelet de la qual es va trobar a l'antic balneari del Porcar; i s'emprendrà la renovació del vestuari de tots els gegants de la ciutat

El cartell anunciador de l'acte central d'aniversari dels gegants Rufo i Rubí, que es farà coincidint amb la Trobada Gegantera de finals de maig.

El cartell anunciador de l'acte central d'aniversari dels gegants Rufo i Rubí, que es farà coincidint amb la Trobada Gegantera de finals de maig. / Sonia Castelló

L’Ajuntament de Tortosa i la Colla Gegantera de la ciutat han iniciat un procés de recuperació i millora del seguici popular i festiu de la ciutat.

Ho fan aprofitant que enguany es celebra el 60 aniversari dels gegants Rufo i Rubí, els coneguts com a gegants cristians de la ciutat, creats per l’escultor Pedro Aixendri l’any 1957.

Els gegants Rufo i Rubí presideixen amb motiu del seu 60 aniversari l'entrada principal a l'Ajuntament de Tortosa. / Sonia Castelló

La renovació del vestuari de tots els gegants i la incorporació d’una tercera cucafera són algunes de les millores que s’introduiran.

Es començarà per renovar els vestits de Bonjuà i Caxixa, els gegants que representen la cultura jueva. Posteriorment s’emprendrà la renovació de la roba dels altres gegants, inclosos Nabil i Zoraida, els gegants musulmans, que compliran 60 anys l’any vinent.

Paral·lelament, s’està treballant per recuperar l’anomenada tercera cucafera de Tortosa, l‘esquelet de la qual va aparèixer recentment a l’antic balneari del Porcar.

La intenció és que la tercera cucafera, que serà més gran que les dos que s’exhibeixen actualment, s’incorpori al seguici popular en el ban cavalcada de les properes festes de la Cinta.

Joan Carles Bonfill, president de la Colla Gegantera de la Ciutat, explica que al programa de les festes de la Cinta de l’any 1957 s’explica que els gegants s’incorporen aquell any al seguici popular en l’acte del ban cavalcada.

“I per això hem decidit que, com a record d’aquella efemèride, volem incorporar la tercera cucafera en el ban i per això li estem fent tots els arranjaments per recuperar-la”, diu.

L’acte central de la celebració del 60 aniversari de Rúfol i Rubí serà el 27 d’agost, quan es celebrarà a Tortosa la Trobada Gegantera, en la qual hi prendran part colles geganteres d’arreu de Catalunya. Coincidint amb la trobada gegantera, es vol fer una exposició de fotografies sobre els gegants de la ciutat per a la qual la regidoria de Cultura demana a la ciutadania que hi aporti imatges.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?