Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 19 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Les algues envaeixen el riu Ebre pel baix cabal i l'IDECE haurà de multiplicar recursos per tallar-les

Pla detall de les algues a l'embarcador de Tortosa. / ()

El baix cabal del riu Ebre s’està convertint en un seriós maldecap per als usuaris de la via navegable del riu i per als municipis veïns. A banda de les restriccions a les embarcacions per la manca d’aigua, s’hi suma l’extraordinària proliferació d’algues.

N’hi ha moltes i, a sobre, la màquina adquirida l’any passat per tallar-les i recollir-les a la mateixa vegada, no pot arribar a tots els racons del riu per manca de cabal.

Davant les queixes d’usuaris i municipis, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, l’IDECE, ha decidit incrementar esforços i posar més recursos per tallar les algues a l’Ebre.

Una de les màquines és una que ja s’utilitzava anys abans però que tenia el problema que no recollia les algues que tallava. “Reaprofitarem una màquina que vam apartar perquè tenia el problema que no recollia les algues i acabaven riu avall”, confirma el director de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, Joan Martín Masdeu.

“Però ara ens baixa tanta quantitat d’algues que hem decidit posar-la en funcionament i complementar-ho amb l’adquisició per part de l’IDECE d’una barrera flotant que evitarà que les algues tallades vagin riu avall”, diu.

Les algues que freni la barrera es recolliran i s’enviaran a un abocador, segons ha detallat Masdeu. En un parell de setmanes, es pot tenir tot el material disponible.

“El tram baix entre Tortosa i Amposta, on el riu és més ample, es podrà actuar millor”, exposa el director de l’IDECE, qui diu que també es posarà una tercera màquina a treballar en els marges del riu.

La despesa per adquirir la barrera flotant es va aprovar en el darrer Consell Rector de l’IDECE, on es va tractar la delicada situació que viu el tram català de l’Ebre, amb cabals que es situen entre els 90 i els 100 metres cúbics per segon.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?