Domingo, 23 de Enero de 2022

Otras localidades

Combatre l'abús de medicaments

Deu farmàcies de les comarques de Girona comencen aquest mes a controlar que no es faci un mal ús dels medicaments. Participen al programa Farmàcies Sentinelles, també contribuiran a detectar els primers símptomes de la grip i ho notificaran al Departament de Salut

Són deu farmàcies de deu municipis de la demarcació de Girona i s'encarregaran de notificar al Departament de Salut quan sospitin de l'abús d'algun medicament o quan algú vulgui comprar fàrmacs sense una finalitat terapèutica. Faran especial atenció a l'anticoncepció d'urgència, coneguda com a pastilla de l'endemà, ja que en el programa pilot han detectat un consum més elevat del que s'esperava.

Bruna Corominas, farmacèutica, explica com funciona el programa 'Farmàcies Sentinella' i a través de quin sistema comunicaran la informació al Departament de Salut:

A partir del mes d'octubre, les farmàcies sentinelles també serviran per detectar més ràpid els primers símptomes de la grip i informaran a Salut per actuar amb més antel·lació a l'epidemia.

El programa durarà un any i mig, hi participen seixanta farmàcies a tot Catalunya.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?