Jueves, 26 de Noviembre de 2020

Otras localidades

El Balcó

Opinen els observadors del 9N

A El Balcó, hem volgut parlar amb dues persones que van ser a Catalunya com a observadors durant el procés participatiu del 9N

El govern de la Generalitat assegura que hi haurà observadors internacionals per al referèndum de l'1 d'octubre. A El Balcó, hem volgut parlar amb dues persones que van ser a Catalunya com a observadors durant el procés participatiu del 9N.

Izaskun Bilbao

Nascuda l'any 1961 a Bermeo, a Vizcaya. Llicenciada en Dret, va ser regidora a Bermeo, i després va saltar al Parlament Basc com a diputada del Partit Nacionalista Basc.

Del 2005 al 2009 en va ser presidenta, fins que va esdevenir eurodiputada.

Actualment, és la vicepresidenta del grup dels lliberals europeus, de l'Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa, on també hi ha Ciutadans i el Partit Demòcrata.

Creu que per a fer-lo vinculant, “a un referèndum s’ha de garantir la votació de tothom i un vot secret. I, sobretot, s’haurà de veure quin és el resultat”.

Gèrard Onesta

Va néixer el 1960 a Albi, un municipi de la regió d'Occitània. Va ser vicepresident del Parlament Europeu durant 10 anys, del 99 al 2009, com a membre del grup ecologista dels Verds a la Cambra.

Actualment, és el líder del partit Europa - Ecologia (Els Verds) a la Regió d'Occitània, al sud de França, d'on és membre del consell regional.

Creu que el 9N va poder considerar perfecte. Però que va presentar problemes com el fet que es permetés votar els menors d’entre 16 i 18 anys, i que no hi havia cabines de votació secreta als col·legis electorals.

Diu que, si el resultat del referèndum de l’octubre és afirmatiu i “succeeix en un ambient democràtic, la Unió Europea reconeixerà l’evidència: Catalunya independent legalment i interdependent amb la resta de continent europeu”.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?