Miércoles, 23 de Junio de 2021

Otras localidades

Una pintada reivindicativa reactiva la petició de retirada del monument franquista del riu Ebre a Tortosa

La Policia Local indentifica dos persones que hi van fer dissabte una pintada i la ràpida actuació municipal per netejar-la aixeca les suspicàcies de la Comissió per la Retirada dels Símbols franquistes, que retrau que el govern municipal no actuï amb tanta celeritat per aplicar la Llei de Memòria Històrica

Imatge del monument, amb la pintada a la base de la pilastra, difosa per les xarxes socials per la Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa.

Imatge del monument, amb la pintada a la base de la pilastra, difosa per les xarxes socials per la Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa. / @vergonyam

La Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa ha aprofitat una efímera acció reivindicativa feta aquest cap de setmana a la pilastra del monument franquista de la Batalla de l’Ebre de la ciutat per reclamar una vegada més la retirada d’aquest monòlit i aprofitar per reiterar que el Govern municipal incompleix la Llei de Memòria Històrica per mantenir al seu lloc el polèmic element.

La reivindicació arriba després que la Policia Local de Tortosa identifiqués el passat dissabte dos persones que navegaven en piragua pel riu Ebre i que van aprofitar per pintar amb esprai la paraula “FORA” a la pilastra del monument.

Se’ls va identificar per una presumpta infracció a l’ordenança municipal de civisme, segons han confirmat fonts municipals.

Les mateixes fonts confirmaven a Ràdio Ebre que poques hores després la brigada municipal va procedir a tapar amb pintura la pintada per una qüestió d’imatge, de la mateixa manera que es fa quan apareixen pintades o brutícia en altres elements com el pont del ferrocarril o les vores del riu.

Però aquesta ràpida intervenció municipal ha aixecat les suspicàcies de la Comissió per la Retirada dels Símbols franquistes.

Retrauen al govern municipal que, per a no retirar o actuar en el monument, s’excusi en el fet que el monument no és municipal i, en canvi, es corri per tapar una pintada reivindicativa.

“Ens sorprèn, perquè si l’Ajuntament s’excusa dient que no sap si pot intervenir en el monument perquè no es sap qui és el propietari, entenem que no li hauria d’importar (a l’Ajuntament) que hagi una pintada contrària al monument”, diu Esther Baiges, membre de la Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes.

“Entenem que la millor actuació que podria fer el govern municipal és retirar ja el monument franquista”, sentencia.

La comissió al·lega, en rèplica als arguments municipals, que el que dona mala imatge de la ciutat no és la pintada reivindicativa, sinó el fet que el monument segueixi en el seu lloc.

La Comissió també ha donat el seu suport als joves que van fer dissabte l’acció reivindicativa. “El que ens estranya és que no es facin més accions reivindicatives d’aquest tipus”, ha dit Esther Baiges en referència a l’acció de dissabte.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?