Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 28 de Febrero de 2020

Otras localidades

La Festa Nacional més europeista

L'ambaixadora de França a Andorra destaca al seu discurs que "França s'ha retrobat amb Europa" i convida els andorrans a continuar treballant per assolir l'acord d'associació amb la UE

L'ambaixadora francesa a Andorra, Jocelyne Caballero, pronunciant el seu discurs amb motiu de la Festa Nacional gala. /

L'

14 de juliol. Festa Nacional de França. Com cada any, l'ambaixada organitza a Andorra una recepció amb motiu de la festa gala. Enguany però els discursos han estat més europeistes que mai.

Jocelyne Caballero, la nova ambaixadora francesa al país, ha remarcat al seu parlament que després de les eleccions presidencials passades "França es retroba amb Europa i Europa amb França" tot destacant que després de la victòria d'Emmanuel Macron (sobre la qual també ha ressaltat la importància que té per a Andorra en qualitat de copríncep francès), Europa pot encarar millor els grans reptes que té per davant com la negociació del brèxit britànic.

En relació a Andorra, Caballero ha volgut remarcar les excel·lents oportunitats que s'obriran pel país amb l'acord d'associació amb la UE sobre el qual novament ha garantit el suport del seu país.

Sobre les relacions bilaterals entre Andorra i França ha volgut remarcar que continuen sent excel·lents tot i que l'anterior govern gal havia anunciat el tancament del consolat a Andorra i que les oficines de La Poste al país aniran tancant progressivament així es vagin jubilats els seus responsables.

Caballero ha volgut posar com a exemple de les bones relacions bilaterals el recent acord per a la millora dels accessos entre França i el Pas de la Casa que, al seu entendre, també milloraran la imatge de cara als milers de turistes que creuen la frontera.

Igualment ha volgut posar d'exemple el sistema educatiu francès, del qual ha garantit la seva continuïtat, tot ressaltant que enguany han tornat a augmentar el nombre d'estudiants que s'interessen per cursar estudis superiors al país veí.

Pel que fa a la continuïtat del consolat a Andorra, l'ambaixadora no s'ha volgut pronunciar, tot i el nou Govern de Macron podria repensar la idea, deixant una representació administrativa al país per als tràmits més importants. Caballero s'ha limitat a afirmar que "totes les opcions són possibles i s'estan estudiant".

Finalment, l'ambaixadora també ha volgut destacar l'estreta col·laboració entre Andorra i França per lluitar contra el contraban de tabac.

L'acte ha comptat amb una nodrida representació institucional del país.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?