Martes, 01 de Diciembre de 2020

Otras localidades

CAMBRILS

El CATSalut ha de pagar 153.000€ per la mort d'un cambrilenc

A l'home li van diagnosticar erròniament d'una infecció derivada d'una vàlvula protèsica al cor. La família havia avisat de la possible causa i a l'expedient mèdic també hi constava.

Una ambulància del SEM en una foto d'arxiu.

Una ambulància del SEM en una foto d'arxiu. / SEM

Ens remuntem al 2012, quan un home de Cambrils de 38 anys va morir per culpa d'un mal diagnòstic. El pacient va acudir al CAP  de Cambrils i a l'Hospital Sant Joan de Reus amb una endocarditis infecciosa, derivada d'una vàlvula protèsica que portava al cor. La família havia avisat que el pacient n'havia tingut antecedents -una informació que també es trobava a l'expedient mèdic- i que en podia estar patint una altra. En els dos centres li van diagnosticar altres dolències però no l'endocarditis. Finalment, l'home va ingressar a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, on van descobrir la causa de la seva malaltia, però la infecció ja havia afectat diversos òrgans. Tres dies més tard, va acabar morint.

Una sentència ha obligat el CatSalut a indemnitzar, amb 153.000 euros, la vídua i els dos fills de l'home. La vídua ha aportat un informe pericial on s'especifica que la mort es podria haver evitat. El document confirma que s'hagués pogut descobrir amb una ecocardiografia transeofàgica, un procediment ràpid, barat i sense perill pel malalt. La família havia reclamat 204.000€. De moment han condemnat al CATSalut a pagar el 75% però com que la sentència no és ferma, la família apel·larà.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?