Jueves, 07 de Julio de 2022

Otras localidades

Els mediadors redueixen un 30% les queixes d'oci nocturn a Platja d'Aro

Tres equips de mediadors treballen a peu de carrer per ajudar a resoldre els conflictes entre locals d'oci nocturn, veïns i persones que surten de festa.

Després de fer una prova l'estiu passat, han incorporat un nou equip perquè també treballi a la tarda.

La policia local de Platja d'Aro volia anar més enllà de la figura de vigilant, com ara la de l'agent cívic, i va decidir recórrer a persones formades en mediació i resolució de conflictes públics.

Van fer una prova pilot l'estiu passat i, des de llavors, la davallada de les denúncies dels veïns per molèsties ha estat d'un 30%. Els conflictes més freqüents amb l'oci nocturn són les molèsties pels sorolls, els alts volums de la música i l'aglomeració de gent a la porta dels locals.

Segons Xavier Pastor, director del servei de mediació de Platja d'Aro, els equips fan una tasca molt important d'observació de les problemàtiques i la intervenció és l'últim pas.

Davant dels bons resultats, han ampliat el servei amb un equip més, ara ja són sis mediadors, i també fan més hores. Han començat a treballar a partir de les sis de la tarda perquè així poden tractar problemàtiques derivades, per exemple, de comiats de solter.

El cap de la policia local de Platja d'Aro, David Puertas, explica que el seguiment del conflicte que fa el mediador ha estat un factor clau, ja que la policia no tenia els recursos per fer-ho en temporada d'estiu.

Després de l'experiència de Platja d'Aro, altres municipis, com Badalona i Calella de Mar, també han començat a utilitzar mediadors d'oci nocturn.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?