Últimas noticias Hemeroteca

Adéu a Enric Bañeres

El veterà periodista, tota una institució de la premsa esportiva, va ser col·laborador de La Graderia de SER Catalunya. Ha mort als 72 anys d'edat

Imatge d'arxiu d'Enric Bañeres /

El periodista esportiu Enric Bañeres, amb una trajectòria de gairebé mig segle en diferents mitjans de comunicació de Catalunya, va morir ahir als 72 anys. No va poder superar les conseqüències d'un infart que va patir fa uns dies.

Bañeres, un dels referents del periodisme esportiu a Catalunya, va ser cap d'esports durant 14 anys en "La Vanguardia" i col·laborador del Mundo Deportivo entre 1999 i 2015.

El 19 de juny de 2003, Enric Bañeres participava en una edició especial de La Graderia a l'Estudi Toresky, amb el president del Barça Joan Laporta com a convidat

Nascut el 1944 a Almenar (Segrià), va estudiar a l'Escola de Periodisme de l'Església i en acabar la carrera va entrar en el Diari de Lleida. Posteriorment es va traslladar a Barcelona, on va formar part de la redacció de les revistes satíriques "Dimoni" i "El Papus", en què va viure l'atemptat amb bomba el 20 de setembre de 1977, que va causar la mort del conserge de l'edifici, i va treballar per al Diari de Barcelona, Tele/exprés i El Correo Catalán, on va arribar al càrrec de sotsdirector.

Va passar després a La Vanguardia, on va ser cap d'esports durant 14 anys, va escriure articles per a El Mundo Deportivo fins a 2015 i va ser col·laborador en nombrosos programes de ràdio i televisió, com ara La Graderia de SER Catalunya. Ho recordava el seu col·lega Ramon Besa en un article publicat al diari 'El País' quan Bañeres es va retirar: "Durant un temps vam protagonitzar un intens mà a mà a La Graderia, de Ràdio Barcelona. Aquell programa, dirigit per Sergi López, en 1996, va ser pioner en el gènere de les tertúlies esportives quan encara es debatia i es discrepava. Discutim molt sobre Núñez i Cruyff, la controvèrsia era permanent cada dilluns, i la gent, aficionats radicals avui enyorats com Martín Martínez, cridaven a l'emissora per dir la seva. Vaig aprendre molt, més que mai en la vida, perquè si no estaves una mica preparat, si no t'havies documentat i informat, Banyeres de Mariola et ridiculitzava fins fer-te plorar; li vaig maleir mil vegades"

Bañeres va ser professor de periodisme esportiu a la Universitat Internacional de Catalunya i va publicar els llibres "Las Ligas del Barça" (1998), "Dichoso Barça" (2000), "Estimada Basilea", "Qué sabrá usted de futbol" i "Els Mur, masajistas del Barça" (2008).

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?