Lunes, 30 de Noviembre de 2020

Otras localidades

TURISME

Dades de rècord en l’equador de la temporada turística

Balanç del turisme als municipis de Tarragona, Reus, Salou, Cambrils i Vila-seca

Banyistes a la platja del Miracle.

Banyistes a la platja del Miracle. / ACN

Tarragona
Reus
Salou
Cambrils
Vila-seca

Una vegada passat l'equador de la temporada turística, han sortit les primeres dades de l'Observatori, que expliquen les tendències del sector en el que portem d'estiu. Els resultats són un èxit que ha superat totes les expectatives.

A Tarragona, qualifiquen les dades d'excel·lents. Aquest mes han fet rècord històric d'ocupació en un juliol. Inma Rodríguez, consellera de turisme de Tarragona, destaca que “l’estada mitjana està creixent, passem a 3,8 nits, i això vol dir que cada vegada més els turistes veuen que han d’estar més dies a Tarragona i això és un objectiu estratègic pel patronat”.

Per Rodríguez, una de les claus d'aquesta allargament de l'estada és la combinació de Patrimoni de la Humanitat, mar Mediterrani, cultura i patrimoni.

A Reus també es mostren contents per com s'està desenvolupant la temporada i han superat les expectatives però en el seu cas l'oferta és diferent. Montserrat Caelles, regidora de projecció de ciutat de Reus afirma que “enguany nosaltres hem apostat molt fort per la cultura, és l’any de la capitalitat i tenim una gran programació extraordinària que es va engegar el mes de gener i que també ens està promocionant moltíssim a nivell nacional”. Combinen la marca Gaudí, la ruta del modernisme i l’opció al turisme de sol i platja.

Pel que fa al turista estranger, els que venien per les compres segueixen venint tot i que tenen un poder adquisitiu més baix que els que venien fa uns anys. Però aquesta pèrdua es recupera amb l'augment de visitant atret per la cultura, com ara de països com França, Bèlgica o Holanda.

A Salou destaquen que les dades han crescut tot i que l'any passat ja va ser un molt bon any. Les pernoctacions han pujat un 7%. Consideren que les darreres novetats han afavorit la situació. Benet Presas, regidor de Turisme de Salou apunta que “la incorporació de Ferrari Land, ha estat un tema molt important i que ens ha ajudat a pujar una mica”.

Des de Salou també consideren imprescindible la conjunció administració-empresa privada per aconseguir bons resultats.

A Cambrils ja preveien que seria una bona temporada però els resultats encara superen el que esperaven. Una de les dades que més destaquen és el 82% d'ocupació. A Cambrils consideren important potenciar, a més de la pròpia marca, una sinèrgia amb altres poblacions del territori. Mercè Dalmau, regidora de Turisme de Cambrils diu que “aconseguim que els visitants que vinguin a casa nostra com a Cambrils i conjuntament com a costa daurada, ja sigui sota el paraigües de la diputació o amb un conveni que tenim amb Salou, Vila-seca i Reus”.

A Cambrils, potencien el turisme sobretot amb les vessants gastronòmica, familiar i esportiva.

A Vila-seca, consideren que pot ser un any històric. Reconeixen que hi ha un client nou ve per motius externs i que és una situació anòmala que han de saber gestionar. Pere Segura, regidor de Universitat, Cultura i Excel·lència de Vila-seca diu que “el turisme del nord d’Àfrica, Egipte i Turquia ens afecta en positiu i hem de fidelitzar-los de cara als propers estius”.

Des de Vila-seca es feliciten de l'augment de turisme ja que dóna llocs de treball i ocupació.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?