Últimas noticias Hemeroteca

S'agreugen els danys de la pericularia als camps d'arròs del Delta

A una setmana de l'inici de la sega, Unió de Pagesos alerta que el fong ja ha començat a afectar fins i tot varietats que fins ara havien quedat al marge dels danys

Pla general d'un arrossar a Amposta amb bona part de la planta afectada pel fong pericularia, a principis d'agost. / ()

A una setmana de l’inici de la sega de les varietats més primerenques d’arròs al Delta de l’Ebre, creix el neguit pels danys que està causant el fong de la pericularia.

A principis de mes, la Unió de apuntava que les afectacions eren d’entre un 20 i un 50 per cent de la producció. Però el sindicat alerta que la situació s’ha agreujat notablement.

La persistència del calor al llarg d’aquests darrers dies d’agost ha fet que la pericularia s’hagi estès per finques i varietats d’arròs que fins ara havien quedat al marge de les afectacions d’aquest fong.

I en alguns camps on puntualment ja s’ha segat arròs bomba, s’han obtingut produccions de només 250 quilos per jornal, quan el normal serien produccions de 800.

El responsable de Sectors Agrícoles de la Unió de Pagesos a les Terres de l’Ebre, Rafel Verdiell, explica que no es té una nova xifra de danys, però tenen clar que la situació és preocupant.

“Els danys han anat creixent”, confirma. “Els camps es troben cada vegada més malament i inclús en algunes varietats, com era la Sendra, que semblava que no estava afectada, ara tenim alguns camps prou afectats”, afegeix.

Davant aquesta situació, Unió de Pagesos torna a reclamar al departament d’Agricultura una valoració dels danys causats pel fong als camps i a partir d’aquí valorar si es poden reclamar indemnitzacions.

De cara als propers dies, el sindicat demanarà mantenir una reunió amb el departament per analitzar la situació.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?