Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 19 de Octubre de 2019

Otras localidades

Duel vallenc a Sant Fèlix

  • La Colla Vella s’ha d’acabar de decidir entre el 4 de 9 amb folre i agulla, el 5 de 9 amb folre, el 3 de 10 amb folre i manilles i el quatre de nou net.
  • La Joves es decanta pel 2 de 8 net, el 2 de 9 amb folre i manilles, el pilar de 8 i un castell bàsic de nou, segurament el 3 de 9 amb folre.

3 de 10 amb folre i manilles de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, descarregat a la Diada de Sant Fèlix, el 30 d'agost de 2016. /

La plaça de la Vila de Vilafranca s’omplirà aquest dimecres al migdia de gom a gom. Arriba Sant Fèlix, una de les cites més importants del calendari casteller. Els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa hi volen fer les seves millors construccions i les dues colles del Camp de Tarragona que hi participen, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls, també hi van a màxims.

El cap de colla de la Vella, Albert Martínez, posa sobre la taula els castells que es plantegen tirar endavant: el 4 de 9 amb folre i agulla, el 5 de 9 amb folre, el 3 de 10 amb folre i manilles i el quatre de nou net. Martínez comenta que “tan de bo el castell que descartem sigui el més petit, encara que no n’hi hagi cap de “petit”; qualsevol combinació de les tres ens agradaria”.

A més, el cap de colla de la Vella apunta que “anem amb unes sensacions molt bones, perquè descarregar el 5 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre i agulla dues vegades en menys de 12 hores et dona una moral molt forta” i afegeix, “hem d’aprofitar l’embranzida i presentar-nos a Vilafranca a donar-ho tot que és el que ens toca, el que representa la diada i el que la colla vol”. Martínez també afirma que “l’objectiu és descarregar tots els castells que portem a plaça i creiem que estem molt preparats per fer-los”.

Per la seva banda, el cap de colla de la Joves, Francesc Ramon, apunta cap al 2 de 8 net, el 2 de 9 amb folre i manilles, el pilar de 8 i un castell bàsic de nou, segurament el 3 de 9 amb folre.

Pel que fa al dos net, Ramon diu que “hi tenim molt confiança perquè l’hem treballat molt i ens ha anat molt bé als assajos, és un castell extremadament difícil i en som conscients però en tenim moltes ganes i anem a descarregar-lo”. El cap de colla de la Joves també afirma que “la plaça influeix perquè crida abans d’hora, accelera el castell... però en som conscients i esperem que no ens condicioni”.

Francesc Ramon comenta que “l’objectiu màxim és poder descarregar el pilar de 8”, que seria el primer descarregat de la seva història. També afirma que volen “Acabar la feina que hem començat enguany, no ens pensàvem que estaríem aquí, s’ha de rematar la feina i seguir treballant”. De cara a final de temporada treballaran el 4 de 9 net i castells de nou amb el pilar.

Per la seva banda els Castellers de Vilafranca arriben en plena forma a la seva diada després d’haver descarregat el 3 de 10 amb folre i manilles aquest cap de setmana a l’Arboç. I pel que fa als Minyons de Terrassa, han tingut tot just una setmana per preparar una de les actuacions més importants del seu calendari.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?