Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 23 de Agosto de 2019

Otras localidades

L'Ajuntament de Salou aprova una moció contra la turismofòbia

En el ple d'aquest dijous, el consistori ha condemnat els atacs violents contra interessos turístics.

L'alcalde de Salou en el Ple extraordinari del 31 d'agost. /

El ple de l’Ajuntament de Salou ha aprovat aquest dijous una moció contra la ‘turismofòbia’ en la qual s’han condemnat els atacs violents registrats en les darreres setmanes contra interessos turístics en ciutats com Barcelona i Palma. La proposta, presentada pel grup municipal del PP, l’han signat tots els grups municipals tret del d’ERC. Els republicans han opinat que la moció és “malintencionada en la forma, totalment prescindible en el fons i inútil”, però hi han votat a favor perquè estan “en contra de tot tipus de violència”.

Els grups del consistori salouenc han subratllat que el turisme és “un motor” de l’economia local i que aquests fets violents tenen un impacte mediàtic negatiu a nivell local i internacional. Per aquest motiu, s’han emplaçat a debatre sobre el model turístic de futur i a estar amatents a qüestions com la proliferació d’habitatges turístics. L’alcalde, Pere Granados, ha subratllat els beneficis del turisme i ha defensat que, “tot i que pot tenir els seus inconvenients, possiblement sigui la indústria menys contaminant i la que més valor afegit aporta als municipis turístics i a tot el territori”.

La moció subratlla que el municipi de Salou va registrar l’any passat més de 7,5 milions de pernoctacions, amb una mitjana de 4,1 nits d’estada. El text recull també que “els atacs vandàlics dels últims dies a Espanya a empreses turístiques, promoguts principalment per grups afins a la CUP a Barcelona i Mallorca, han arribat a la premsa internacional, que s’ha fet ressò dels ‘violents assalts’, ‘emboscades’ i ‘actes vandàlics’”.

Els grups municipals han condemnat els fets i han avalat les denúncies realitzades pel Ministeri d’Energia i Turisme i per la Generalitat, i han fet notar que “les administracions ja han decidit actuar judicialment contra aquests brots violents de turismofòbia organitzats per grups radicals minoritaris, que intenten perjudicar la imatge de grans marques i destinacions”. Per tot plegat, en el text han mostrar el seu posicionament ferm en defensa del sector turístic.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?