Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 17 de Agosto de 2019

Otras localidades

"Misericòrdia: de Reus al cel", una nova versió de la llegenda de la Pastoreta

L'obra, creada des de l'Orfeó reusenc, explica com la Mare de Déu de Misericòrdia va salvar la ciutat de la pesta utilitzant diverses arts: com el cant, la dansa, el teatre i la música. L'estrena serà a la Prioral de Sant Pere el divendres 15 de setembre.

'Misericòrdia: de Reus al cel' s'ha gestat a l'Orfeó Reusenc. /

L'Orfeó Reusenc ha creat un espectacle innovador que porta per títol 'Misericòrdia: de Reus al cel' i que explica la història de la Pastoreta i la Mare de Déu de Misericòrdia emprant diverses arts, com el cant, la dansa, el teatre i la música. L'estrena tindrà lloc a la Prioral de Sant Pere el divendres 15 de setembre a dos quarts de deu de la nit.

Misericòrdia de Reus al cel explicarà l'aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la Pastoreta Isabel Besora i com la Mare de Déu va salvar Reus de la pesta. Però també inclourà nous personatges i trames secundàries. L'obra és creada i dirigida per Albert Bermúdez i compta amb la direcció musical d'Albert Galcerà, qui també ha composat la banda sonora expressament per l'obra. Galcerà ha utilitzat, per fer la banda sonora, instruments propis de l'època del segle XVI tot i que també s'hi combinen elements musicals contemporanis.

 

Els textos de l'obra s'han extret dels Gojos d'Isabel Besora, de la Bíblia o de reculls d'historiadors reusencs. Misericòrdia de Reus al cel s'estrenarà en el marc de la Festa Major de Misericòrdia i es tracta d'una obra que l'Orfeó ha creat especialment durant l'any de Reus com a capital de la cultura catalana i que ha estat subvencionada per l'Ajuntament. Montserrat Caelles, regidora de cultura de Reus, destaca la tasca per la cultura de l'Orfeó. I que sense les entitats no es podria fer moltes de les activitats projectades per l'any de la Cultura Catalana.

 

L'obra comptarà amb la participació d'un centenar de persones, entre músics, actors, ballarins, tècnics i col·laboradors. L'entrada és gratuïta i els assistents seuran per ordre d'arribada.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?