Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 18 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Els sindicats demanen més professors per baixar les ràtios a l'ESO i Batxillerat

Des de la Unió de Sindicats de Treballadors de l'Ensenyament (USTEC-STEs) denuncien l'incompliment de l'acord signat entre la Generalitat i la comunitat educativa el 31 de gener, que millorava les condicions laborals i educatives

El portaveu de la USTEC-STEs, Josep Maria Cartanyà, en la roda de premsa sobre l'inici de curs 2017-2018 /

La Unió de Sindicats de Treballadors d'Ensenyament de Catalunya, la USTEC, celebra que el curs comença amb 452 docents nous al Camp de Tarragona. Tot i així, denuncia que la Generalitat no està cumplint amb el pacte que van signar amb la comunitat educativa el 31 de gener.

De la pressió dels sindicats en el debat dels pressupostos de la Generalitat, en va sortir un pacte que millorava la qualitat en els centres educatius i els drets laborals dels professors. Per aquest curs, aquest acord s'ha convertit en l'augment de 6,7% de la plantilla al Camp de Tarragona. Tot i que des dels sindicats celebren la victòria, creuen que una flor no fa estiu. Denuncien que les ràtios a l'ESO i Batxillerat continuen molt altes. Josep Maria Cartanyà, portaveu de la USTEC, creu que "s'estan donant ràtios molt altes, és a dir, estem parlant de ràtios on a Batxillerat hi haurien 38 o 40 alumnes, i la segona revolució, a part de recuperar l'horari lectiu del professorat, seria que baixessin les ràtios".

A més, en aquest pacte també s'especificava que tots els nous docents entrarien a treballar l'1 de setembre per començar a preparar el curs. Tot i així, les noves vacants no s'han introduït fins al 8 de setembre, cosa que estalviaria, segons el sindicat, uns 40.000€ a ensenyament.

El portaveu de la UTSEC també ha fet èmfasi en la consolidació del currículum per competències, encarat a que els alumnes sàpiguen fer més enllà de saber pensar. "Quan diem educació estem dient també d'educar en valors, de donar als alumnes aquelles eines perquè puguin pensar, puguin reflexionar per si mateixos i siguin ciutadans de ple dret", assegura Cartanyà.

A banda del currículum escolar, el professorat demana millores laborals, ja que no veuen unes oposicions des del 2011. Això ha provocat que un 35% del total del personal siguin interins i substituts. A Tarragona, en concret, hi haurien uns 2500 llocs de treball poc estables. Des dels sindicats denuncien la precarietat laboral i també que en moltes ocasions les adjudicacions es fan a dit i no segons els mèrits.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?