Miércoles, 23 de Junio de 2021

Otras localidades

Informe de la Lliga sobre la gespa de Getafe

La LFP fa servir un informe intern sobre l'estat de la gespa a Getafe, que va provocar queixes del Barça

Leo Messi al Getafe-Barça

Leo Messi al Getafe-Barça / PAUL HANNA (REUTERS)

De moment la Lliga no vol anticipar res, ni vaticinar si l'informe servirà o no per amonestar el Getafe, però l'informe està sobre la taula i ja és sabut que la delegació blaugrana va expressar les seves queixes per l'herba del Coliseum Alfonso Pérez.

El nou reglament audiovisual de la LFP vincula als clubs en el bon estat de la gespa.

El reglament preveu entre altres coses una alçada de la gespa d'entre 2 i 3 centímetres i una "duresa" del terreny de joc entre els 60 i els 90 grams de manera que el reg estigui d'acord amb les circumstàncies de cada camp.

En la seva àmplia disposició sobre la cura de la gespa la LFP estableix l'observació i comprovació de cinc punts del terreny de joc (el centre i els quatre vèrtexs) i que el director de partit traslladi l'informe als dos equips.

Són un total de cinc punts relacionats amb el manteniment de la gespa amb l'objectiu entre altres coses de prevenir les lesions.

No hi ha res precís en la reglamentació espanyola

Més enllà del reglament de la Lliga, no hi ha res escrit amb precisió en la reglamentació espanyola sobre el llarg de la gespa.

Segons fonts del Comitè d'Àrbitres hi ha una norma no escrita que s'inspira de la reglamentació FIFA per les seves competicions i que parlaria de dos centímetres de llarg però ni la International Board ni la RFEF tenen res legislat.

La UEFA obliga a regar

La UEFA obliga a regar al dia de partit, un reg que com a regla general han d'acabar abans d'una hora que comenci el partit. Els clubs poden de forma unilateral regar entre 10 i 5 minuts abans del partit i fins i tot poden fer-ho uns 5 minuts al descans.

L'alçada de la gespa diu la UEFA no ha d'excedir els tres centímetres i ser la mateixa altura en el camp del partit que dels entrenaments.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?