Viernes, 24 de Septiembre de 2021

Otras localidades

La Llavor

Sense solució per acabar amb la Xylella

La temuda plaga que afecta als arbres i coneguda popularment com “l’èbola de les oliveres” continua sense tindre cap tractament efectiu

La “xylella fastidiosa” o el que popularment es coneix com a “l’èbola de les oliveres” continua sense tindre cap tractament efectiu encara que les investigacions es centren en conèixer els insectes que actuen com vectors i transmeten la bactèria.

L’Institut Valencià d’Investigacions Agràries, l’IVIA, és centre de referència en l’estudi d’esta malaltia que ja ha aplegat a la península després de causar estralls a Itàlia i les Illes Balears.

A La Llavor hem escoltat alguns dels científics i experts que estudien esta plaga que es va detectar fa uns mesos per primera vegada a la península, concretament a una plantació d’ametlers al Castell de Guadalest. Des d’aleshores s’han confirmat altres dos casos i la preocupació va en augment i per això l’IVIA ha organitzat esta setmana un simposi on s’han donat cita els investigadors sobre la malaltia amb representants d’organitzacions agràries.

Segons Alberto Fereres, investigador del CSIC, a Amèrica del Nord i sobretot a Califòrnia, la xylella ha provocat estralls des de fa vora un segle encara que els vectors o insectes que la propaguen no són els mateixos que trobem ací. En estes particularitats es centren les investigacions actuals encara que també es treballa en trobar espècies resistents a la bactèria. Per la seua banda, el director de l’IVIA, Enrique Moltó, assenyala que el centre de dirigeix és centre de referència europeu en l’estudi d’este bacteri des que es van conèixer els primers casos a Itàlia.

Però a La Llavor d’esta setmana també hem parlat d’altres assumptes com l’acord sobre la crema de la palla de l’arròs, sobre la fira Biocultura que es celebra estos dies a València i sobre el futur de l’agricultura. Hem tingut la nostra habitual secció de vins amb Manuela Romeralo i hem estrenat un nou espai, El Rebost, on Santi Hernández selecciona un producte de temporada per proposar-nos una recepta ben particular.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?