Últimas noticias Hemeroteca

Reus es manifesta contra la brutalitat policial

Centenars de persones es reuneixen a la Plaça Mercadal. Tots els grups municipals de l'Ajuntament -excepte Ciutadans i PP- han aportat representació a la protesta. Els Bombers i els Mossos, els més aplaudits.

Moment de la lectura del manifest en la concentració de rebuig a la violència de l'1 d'octubre. /

Centenars de persones s'han reunit a la plaça Mercadal de manera molt ràpida. Pocs minuts abans de les 12 tot just hi havia menys de cent persones però al cap de pocs instants la plaça s'ha omplert de reusencs que han protestat contra l'actuació policial d'ahir 1 d'octubre.

Per part del Consistori, hi havia regidors de totes les formacions, excepte PP i Ciutadans. Per tant també hi havia representació socialista. L'alcalde ha llegit un manifest en favor del referèndum i de poder prendre les decisions polítiques fent ús del vot i ha condemnat de manera enèrgica la càrrega de la policia en el dia d'ahir, que tot i no ferir a cap reusenc, va provocar l'alerta i l'angoixa de tota la ciutadania. Per Pellicer, aquesta actuació la violència emprada ahir es tractava de coaccionar als qui van anar a exercir el seu dret a vot. "Es van viure escenes que no ens poden passar per alt i no ens passaran per alt." I afegeix: "Va ser una agressió directe als drets civils."

Pellicer ha agraït la tasca de la Guàrdia Urbana, els Mossos, Bombers, els voluntaris, els advocats i també el conjunt de la ciutadania que es va expressar de manera pacífica. La lectura del manifest s'ha vist interrompuda diverses vegades per aplaudiments i crits espontanis, com ara "hem votat", "ni un pas enrere" o "vaga general".

A l'acabar la lectura, els concentats a la plaça han entonat els Segadors. Diverses persones s'han anat a abraçar amb representants del cos de Bombers, a qui també han regalat flors. Precisament, el cos de Bombers, i e de Mossos d'Esquadra són qui han rebut més aplaudiments.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?