Lunes, 27 de Septiembre de 2021

Otras localidades

LA LLAVOR

Dones pescadores

València acull al novembre el 5è Congrés de la Xarxa Espanyola de Dones en el Sector Pesquer mentre es donen les últimes passes per configurar l’Associació de Dones Pescadores de la Comunitat Valenciana

València acollirà el proper mes de novembre el cinquè Congrés de la Xarxa Espanyola de Dones en el Sector Pesquer mentre a la Comunitat Valenciana s’estan donant les últimes passes per configurar l’Assocaició de Dones Pescadores de la Comunitat Valenciana. Donar visibilitat el treball de dones en el sector de la pesca i que tinguen el reconeixement laboral que mereixen serà l’objectiu tant de la nova associació com del Congrés.

Ho ha explicat a La Llavor Amparo Aleixandre, de la Confraria de pescadors de El Palmar. Ha explicat que el paper de la dona en el sector de la pesca és històric, no només eixint a la mar, on en són menys, sinó realitzant tasques administratives, teixint xarxes, etc. Encara que el nombre de treballadors ha disminuït en els últims anys degut a la pèrdua del poder adquisitiu del sector i les restriccions europees, Aleixandre destaca que són moltes les dones que treballen a la pesca i que històricament no han sigut reconegudes a l’àmbit laboral.

Afegeix que el seu paper en el futur serà també essencial a l’hora de buscar diversificar les seus fonts d’ingressos i considera que el turisme jugarà un paper fonamental perquè la pesca puga sobreviure.

Les dones pescadores han sigut protagonistes de La Llavor on també hem parlat de l’inici de la campanya de la magrana mollar d’Elx, de l’inici del període de crema de la palla de l’arròs, del premi a la Indústria Agroalimentària que ha rebut esta setmana la valenciana Grupo Alimentario Citrus i de transhumància. Tot regat amb bon vi de la mà de Maxi Bao i amb la recepta del nostre nou col·laborador Santi Hernàndez.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?