Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 18 de Febrero de 2020

Otras localidades

L'associació de propietaris nega una puja generalitzada dels preus dels lloguers

Reconeix una reducció de l'oferta del mercat residencial a favor del lloguer de luxe

El centre del país és on hi ha més demanda de pisos de lloguer. / ()

L'Associació de propietaris de bén immobles (APBI) nega un increment generalitzat dels preus dels lloguers però reconeix augments molt per sobre de l'IPC en algunes renovacions de contractes.

Segons l'entitat, en alguns casos s'han produït augments d'entre el 10 i el 15%, situant-se alguns preus als nivells anteriors a la crisi.

En general, i segons els seus anàlisis, efectuats sobre les dades facilitades pels propis associats, l'actualització de les rendes no ha estat en cap cas per sobre de l'IPC interanual, tal i com marca la llei, i que enguany s'ha situat en el 0,40%.

La conclusió de l'APBI és que els preus dels lloguers no s'han incrementat de manera significativa però sí s'ha produït un augment de la demanda sumada a dificultats per trobar pisos en determinades zones del país.

Alhora reconeixen que la sensació d'increment de preus notable és imputable a l'augment de l'oferta residencial de pisos d'alt standing en lloguer, una oferta que segons l'APBI fins ara era innexistent.

L'associació de propietaris creu que entre les causes de l'augment dels preus del lloguer hi ha una reducció d'oferta de pisos al mercat de lloguer. Segons l'entitat, durant la crisi econòmica, es van congelar els preus i es va suspendre la penalització per resolució anticipada del contracte, el què va provocar la desconfiança dels propietaris i per tant una menor oferta de pisos en lloguer. A això cal sumar la congelació de noves promocions destinadesa aquest mercat.

Una altra de les causes és l'increment de la demanda en els darrers mesos. L'augment de les exigències per accedir a hipoteques ha provocat que molts ciutadans s'hagin decantat per pisos de lloguer i no de compra.

L'altra causa segons l'APBI és l'augment de pisos de luxe en lloguer. L'elevat preu de la cessió urbanística obligatòria fa, segons l'entitat, totalment inviable qualsevol altre tipus de projecte. L'únic producte que pot suportar un nivell impositiu tant elevat és el del sector del luxe, cosa que ha provocat que sigui l'únic nínxol de mercat en creixement.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?