Jueves, 09 de Diciembre de 2021

Otras localidades

Editaran un llibre per conservar els Versos contra la violència

Desenes de persones van llegir a La Ràpita i Roquetes versos d'escriptors reconeguts i també de propis per rebutjar la violència policial exercida pels cossos de seguretat de l'Estat durant el referèndum

Foto de família dels participants en l'acte de Roquetes.

Foto de família dels participants en l'acte de Roquetes. / Sonia Castelló

Un llibre recollirà i conservarà els poemes i altres intervencions que gent del món de la cultura i altres ciutadans de les Terres de l’Ebre han fet en el marc de la iniciativa Versos contra la violència, amb la qual s’ha buscat rebatre mitjançant la paraula i la concòrdia la violència emprada per la Guàrdia Civil a Sant Carles de la Ràpita, Roquetes i Móra la Nova per requisar urnes del referèndum.

Els Versos contra la violència es va fer dissabte passat a la Ràpita i diumenge a Roquetes. Al final de l’acte de Roquetes, els organitzadors de la trobada - els col·lectius Dillums al Forn, l’Associació Mar de Fora, els ajuntaments de la Ràpita i Roquetes i la biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes-anunciaven la decisió de conservar totes les intervencions en un llibre.

Un moment de l'actuació de Josep Igual. / Sonia Castelló

Entre els organitzadors dels Versos contra la violència hi ha molta satisfacció per la bona acollida que ha tingut aquesta iniciativa, ideada a través de converses per missatgeria instantània dels telèfons mòbils.

Un dels impulsors  és l’escriptor Jesús Maria Tibau, qui explicava que la iniciativa “més que un recital de poesia ha estat un aquelarre, un exercici espiritual col·lectiu per llepar-nos una mica les ferides i per donar-nos suport”.

A primera fila de l'acte a Roquetes hi havia l'escriptor Manel Pérez Bonfill (segon per la dreta). / Sonia Castelló

Només en la segona de les sessions, a Roquetes, hi van participar més de 30 persones. L’activitat es va fer davant més de 200 espectadors, al pavelló esportiu on el dia 1 d’octubre van irrompre els antidisturbis de la Guàrdia Civil per requisar urnes.

Hi va sonar la música d’Enric Panisello, de l’escriptor i cantautor Josep Igual o del cor Flumine. A banda, s’hi van escoltar poemes que la gent havia escrit després de la commoció causada per les càrregues policials.

Però també versos d’autors reconeguts com Pere Quart, Vicent Andrés Estellés, Víctor Jara o Gerard Vergés. A Roquetes, va ser especialment emotiu el moment en el qual Sílvia Panisello va llegir uns versos de l’escriptor i intel·lectual Manel Pérez Bonfill, que assistia a l’acte des de la primera fila.

I mentre s’anava desenvolupant l’acte, Jesús Maria Tibau anava anunciant al públic l’arribada a través dels telèfons de noves aportacions, com una reflexió via missatge de l’escriptora de Xerta Francesca Aliern o un dibuix de l’il·lustrador de Roquetes Ignasi Blanch.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?