Domingo, 19 de Septiembre de 2021

Otras localidades

La Llavor

L’amenaça egípcia de la carxofa de Benicarló

L’augment de les importacions de carxofa d’Egipte encén les alarmes en els productors de la DO Carxofa de Benicarló

El sector de la carxofa a la Comunitat Valenciana, principalment la DO Carxofa de Benicarló, viu amb preocupació l’augment de les importacions que apleguen d’Egipte i competeixen amb el nostre producte. Tan és així, que han traslladat esta preocupació a les formacions polítiques i Esquerra Unida, a través del diputat valencià Ricardo Sixto, ja ha traslladat a la Mesa del Congrés una bateria de preguntes parlamentàries perquè el Govern explique quines mesures té previstes per tractar d’aturar esta amenaça.

A La Llavor hem escoltat a José Antonio Urquizu, responsable d’hortalisses de La Unió de Llauradors i Ramaders i productor de carxofes de Benicarló. Explica en encara que ara mateix no estem en campanya, arrancarà el proper novembre, la presència de producte autòcton i de les importacions se solapen, coincideixen, i competeixen en desigualtat de condicions.

Urquizu ressalta que el producte emmarcat en la DO i també el produït al nostre territori és d’altíssima qualitat i el que aplega de fora pot acabar repercutint en el seu preu. Per això, demana que es facen més dures les condicions perquè aplegue carxofa egípcia al nostre mercat i també a l’europeu.

La campanya arrancarà el proper mes de novembre, les estimacions del sector són que Benicarló produïsca vuit milions de kilos, el mateix que l’any passat, mentre els productors creuen els dits perquè la meteorologia els respecte com fins ara i les gelades no destrossen la qualitat i, per tant, la campanya 2017-2018.

A més d’este assumpte, a La Llavor també parlem de Dones en Art, el col·lectiu de dones creadores que enguany dedica el seu festival a la relació de la dona i l’agricultura, també parlem d’innovació, de reciclatge, de medi ambient, de gastronomia i vi... Tot en la mitja hora de programa que pots escoltar ací.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?