Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 19 de Febrero de 2020

Otras localidades

Baixen els delictes per drogues però pugen les agressions i els homicidis

La delinqüència en general baixa lleugerament, en concret un 0,8%

Acte d'obertura de l'Any Judicial d'enguany / ()

El nombre de delictes ha baixat lleugerament, segons la memòria anual de la fiscalia que s'ha presentat avui en el marc de l'obertura de l'Any judicial.

Segons les dades aportades pel Fiscal General, la delinqüència global ha baixat un 0,8% respecte del 2016. Els delictes contra el patrimoni (furts i robatoris) i els delictes per drogues han caigut un 6% i un 7% respectivament mentre que augmenten els delictes contra les persones i en concret les agressions i els homicidis.

Així, el passat any judicial es van obrir fins a 627 actuacions de les què destaquen dos assassinats i dos homicidis en temptativa.

Augmenten també els casos relacionats amb el blanqueig de diners.

Lentitud de la justícia

Malgrat baixar el nombre de delictes en general, el col·lectiu ha reclamat més mitjans humans i tècnics per agilitar la justícia. Totes les branques reconeixen una lentitud per sobre del recomanable en les causes cursades i especialment preocupant és en els afers que afecten a menors. En aquest sentit, totes les instàncies han reclamat el desplegament de la llei del menor ja que només el 20% dels procediments han tingut una resolució definitiva enguany.

També han reclamat ampliar el nombre de perits.

Així s'han pronunciat tant des del Col·legi d'Advocats com des de  la Batllia, Corts o el Superior.

El president d'aquesta última instància han exigit més magistrats a causa de l'increment dels casos realcionats amb el blanqueig de capitals.

Des del Tribunal de Batlles han recordat la necessitat d'ampliar el personal ja que segons el seu president, Jaume Tor, hi ha departaments amb la meitat de la plantilla.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?