Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 09 de Diciembre de 2019

Otras localidades

La Guàrdia Civil entra al 112 a la recerca de les comunicacions dels Mossos l’1O

  • El jutjat de Gandesa ha obert diligències per una denúncia per presumpta inacció dels Mossos d’Esquadra l’1 d’octubre.
  • El magistrat requereix el dispositiu d’emmagatzematge on es guarden les gravacions de les comunicacions d’aquell dia entre els comandaments i les patrulles.

L'edifici del 112, aquest dimarts al matí. /

La Guàrdia Civil ha entrat aquest matí a l'edifici del 112 a Reus, concretament, a la Sala Regional dels Mossos d'Esquadra. Ho han fet per ordre del jutjat de Gandesa, arran una denúncia per suposada inacció de la policia catalana en relació a l'1 d'octubre.

Una desena d'agents de la Guàrdia Civil han arribat cap a les 10 del matí al 112. Hi han entrat, amb una ordre judicial del jutjat de Gandesa per recollir proves sobre la jornada del referèndum de l'1 d'octubre.

A la Sala Regional de Mossos s'enregistren les converses i les comunicacions dels comandaments del cos policial i les patrulles. La Guàrdia Civil buscaria esclarir quines ordres es van donar i si es va denegar la petició de més agents per reforçar algun punt de votació on la policia catalana no podia entrar. La causa, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, es troba sota secret de sumari.

Arreu de Catalunya diversos jutjats investiguen denuncies de particulars que l'1 d'octubre van considerar que els Mossos no havien fet prou per aturar les votacions.

Incomprensible

El Delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris, considera incomprensible l'entrada de la Guàrdia Civil aquest matí al 112. ‘Parlem d’un centre de reconegut prestigi internacional, on s’han gestionat crisis com les dels atemptats de Cambrils d’aquest estiu’. Més enllà d’acceptar la decisió de la justícia assegura que ‘entrades com aquestes no aportaran res’.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?