Domingo, 20 de Junio de 2021

Otras localidades

CÀNCER DE MAMA

Cada càncer és un món

Avui dia Mundial del Càncer de Mama en parlem amb l’oncòleg Kepa Amillano amb el qual descobrim més coses dels tractaments i desmuntem algun mite i falsa creença sobre els factors de risc.

Una dona es fa una mamografia per detectar si té càncer de mama

Una dona es fa una mamografia per detectar si té càncer de mama / ACN

 

“A vegades en el cas del càncer de mama tenim diferents malalties", Dr. Kepa Amillano oncòleg del servei d’oncologia de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. L’acompanya David Ortega director de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre.

David Ortega i Kepa Amillano / Jordi Cartañá

Amb Amillano ens hem acostat al concepte de tractament de càncer de mama i de com s’hi pot donar la quimioteràpia, radiologia, cirurgia.... Cada cas és un món i cada cop més, a poc que es pot s’evita la quimioteràpia. LA prevenció, el explorar-se és un gran factor de supervivència en aquest tipus de malaltia segons aquest metge que posa èmfasi en fins a quin punt la mastectomia cada cop és més i més cosa del passat.

David Ortega ens ha recordat les activitats programades des de la lliga per aquests dies i, també, l’origen d’un dels serveis estrella que ofereix l’entitat: l’ajuda psicosocial. No ve a ser altra cosa que els grups d’ajuda mútua, que naixien fa 15 anys i precisament de les mans de dones que patien càncer de mama. Van crear aquest espai en el que es troben per compartir experiències i inquietuds i que amb els anys ha anat incorporat els serveis de professionals d’aquest àmbit.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?