Jueves, 03 de Diciembre de 2020

Otras localidades

EGM EGM La SER lidera 2020 con su mejor resultado en tres años
INFRAESTRUCTURES

Foment renuncia a l’AVE entre Castelló i Tarragona

Ho avança el diari ‘Levante’ aquest dilluns. El Ministeri de Foment diu que no construirà una nova línia d’alta velocitat entre Castelló i Vandellòs.

El tram s’adaptarà a l’ample de via europeu quan l’explotació del Corredor del Mediterrani així ho exigeixi. Un escenari que es podria donar el 2020.

Foment renuncia a l’AVE entre Castelló i Tarragona

Marc Càmara

El Ministeri de Foment fa marxa enrere i assegura que, finalment, no construirà la nova línia d’alta velocitat prevista entre Castelló i Vandellòs. Així ho avança aquest dilluns el diari ‘Levante’ citant el coordinador del Corredor Mediterrani Juan Barios.

La decisió suposa que l’actual traçat hagi de suportar tot el trànsit ferroviari que hauria de passar pel Corredor del Mediterrani. Parlem d’un tram de poc més de 140 quilòmetres que sí que s’adaptaria a l’ample de via europeu quan així ho exigeixi la demanda. Barios calcula que cap al 2020.

Segons cita el rotatiu valencià, el tram en qüestió entre Castelló i Vandellòs, simplement es millorarà per a que hi puguin circular combois de 750 metres.

Les reaccions al territori

El president de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona, Antoni Belmonte, es pregunta: ‘on hem arribat? Algun dia els ciutadans d’aquest país i els empresaris tindrem la sort que els nostres polítics ens parlin clar?’. Demana compromís per evitar que la gent se’n preocupi i que els empresaris perdin el temps fent trobades que no acaben concretant res.

Diu el president de la CEPTA que ‘no és cap novetat perquè independentment del sentit d’ànim que puguem tenir, la realitat és la que és’. I que ‘ja se’n parlava que tot aquest Corredor es posaria en marxa el 2025, i que tot plegat, fins aleshores, seria una via morta’. Belmonte, que ha estat en totes les trobades sobre el Corredor del Mediterrani que s’han fet, assegura que ‘no m’he trobat a ningú de l’administració que parli en serio’. Tots els empresaris ‘lluitem per aquest projecte però els polítics, més enllà de bones intencions, no s’ho agafen amb forces’. Reclama que deixin les mentides a banda i concretin un calendari clar i veraç.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?