Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 20 de Julio de 2019

Otras localidades

El Comitè de Competició va obrir expedient al Reus per la senyera i per càntics d'independència

La redacció d'esports de SER Catalunya ha tingut accés als documents que demostren que el Comitè de Competició va obrir expedient disciplinari al Reus perquè abans del partit contra Osasuna del 23/09 es va desplegar una senyera gegant i es van sentir càntics d'independència. També es va obrir expedient a Osasuna pels càntics de "que puta es España" per part dels aficionats rivals.

Tot comença amb l'informe que fa el delegat arbitral del partit, Juan Antonio Fernandez Marín (DOCUMENT 1) on a l'apartat "comentario o justificación del partido" hi recull que es va desplegar "una enorme bandera cuadribarrada y se gritaron cantos, seguidos masivamente, de INDEPENDENCIA" i també recull els càntics contra Espanya remarcant que són per part de la afició visitant.

CADENA SER

Aquest informe el rep el Comitè Tècnic d'Àrbitres, que redacta una denúncia (DOCUMENT 2) per enviar-la al Comitè de Competició fent referència als 3 aspectes que es destaquen en l'informe del delegat arbitral (la senyera, els càntics d'independència i els de 'que puta es España')...En aquest escrit, que signa el secretari del Comitè Tècnic d'Arbitres, el senyor Raúl Massó Zambudio, es demana a Competició que "adopti les mesures disciplinàries corresponents" davant aquest fets.

CADENA SER

Finalment, Francisco Rubio, president del Comitè de Competició, redacta l'expedient disciplinari (DOCUMENT 3) que s'envia als dos clubs, al Reus i a l'Osasuna.

En aquest expedient, Francisco Rubio deixa clar que el Comitè "considera imprescindible actuar amb fermesa contra qualsevol acció que pugui comportar violència, racisme xenofobia o intolerància en el futbol". Entén per tant, que els 3 fets que es destaquen en l'informe (la senyera, els crits d'independència i els càntics contra Espanya), poden generar violència, racisme, xenofòbia o intolerància. Deixa clar Francisco Rubio que la denúncia del CTA "aporta indicis mínims raonables que demostren que s'ha comès una infracció" i per això decideix obrir un expedient al Reus i a Osasuna pels FETS (en plural) que ja hem explicat. Francisco Rubio trasllada aquest escrit als dos clubs i els comunica que poden presentar les alegacions que considerin oportunes.

CADENA SER

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?