Jueves, 16 de Septiembre de 2021

Otras localidades

La Llavor

Açò no és bon oratge

La falta de pluja és alarmant i els efectes al camp ja són ben notables

Baix calibre dels fruits, pitjor aspecte, més plagues o manca de pastures per a la ramaderia extensiva. La falta d’aigua està causant ja estralls al camp valencià i el que està per vindre, temen els agricultors, és encara pitjor. El president de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA), Cristóbal Aguado, i el secretari general de La Unió de Llauradors i Ramaders, Ramon Mampel, han passat pels micròfons de La Llavor per analitzar els efectes de la sequera estructural que pateix la Comunitat Valenciana en general i la falta de pluges dels últims mesos en particular.

I és que les reserves d’aigua de la Comunitat Valenciana han tornat a baixar en l’última setmana fins el 13,6 per cent de la capacitat dels embassaments de la conca del Segura i el 25,4 per cent els del Xúquer. La reserva hidràulica valenciana està més de 24 punts per baix de la mitjana espanyola i segons Aguado, açò es tradueix, per exemple, en què els camps s’han de regar ara, a les portes de novembre, com si fóra un mes d’agost.

A més, les altes temperatures i la calor estan provocant menys quantitat i calibre en cítrics, la proliferació de plagues i, per tant, un augment dels costos de producció que pot aplegar a ser inassolible per alguns productors.

Un diagnòstic amb què coincideix el secretari general de La Unió de Llauradors, Ramon Mampel, que lamenta també que la situació del Xúquer i el Tajo fan inviable continuar endavant amb els transvasaments d’aigua cap al mediterrani. Cultius com l’arròs han experimentat caigudes de producció d’entre el 15 i el 20 per cent i en pèssimes concicions es troben també alguns cultius de secà. Capítol a banda, recorda Mampel, mereixen els ramaders que amb la manca de pastures es van haver de gastar més diners en pinsos.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?