Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 22 de Febrero de 2020

Otras localidades

Cinca admet que la situació a Catalunya pot propiciar l'arribada de dipòsits

El ministre de Finances afirma que encara no s'ha valorat ni quantificat els diners rebuts

El ministre de Finances durant la seva ponència a l'Andorra Financial Summit. / ()

El ministre de Finances, Jordi Cinca, admet que la crisi política a Catalunya podria propiciar l'arribada de dipòsits bancaris a Andorra tot i que no ha volgut valorar ni quantificar si ja s'ha produit aquesta arribada de diners.

Cinca ha afirmat que és "sabut de tothom que el diner es el primer que es mou en situacions convulses per buscar un refugi segur" però malgrat no pronunciar-se de si ja s'ha notat un increment del nombre de dipòsits procedents de Catalunya, sí que ha volgut destacar que "tot el què arribi serà benvingut sempre que compleixi amb els requisits legals actuals". Ho ha dit en el torn de preguntes de l'Andorra Financial Summit en el què hi ha participat per explicar quin es el nou marc jurídic del país de cara l'intercanvi automàtic d'informació fiscal que s'aplicarà ja el proper mes de gener.

Fonts del sector consultades per la SER han afirmat que s'ha notat una arribada de dipòsits però que no ha estat important, i que el volum més intens a les oficines bancàries del país ha estat sobretot a títol informatiu.

Fugida de dipòsits per l'intercanvi automàtic

El ministre de Finances també ha assegurat que no s'ha quantificat el volum de dipòsits que han marxat del país fruit de l'homologació d'Andorra en matèria de transparència financera. Jordi Cinca ha estat taxatiu tot afirmant que "no s'ha quantificat" el volum de diners que han sortit del país per assegurar posteriorment que "Andorra ha apostat per ser una plaça financera normalitzada i no hi ha marxa enrere" malgrat el cost que hagi representat adoptar l'intercanvi automàtic d'informació fiscal.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?