Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 24 de Febrero de 2020

Otras localidades

L'INAF valora adaptar el fons de garantia de dipòsits als estàndards europeus

El Moneyval aprova els avenços d'Andorra en la lluita contra el blanqueig

Representants de 30 entitats financeres internacionals han participat a l'Andorra Financial Summit organitzat pel Govern a la capital. / ()

L'INAF estudia adoptar canvis al fons de garanties de dipòsits "amb extrema prudència però d'acord amb el què ja succeeix al nostre entorn" per tal d'adaptar-los als estàndards europeus. "És i serà molt bo que es tornin a revisar tots els estàndards" que afecten el regulador, ha manifestat el CEO de l'INAF, Ramón López, en el decurs de la seva participació a l'Andorra Financial Summit.

Sense avançar en quina direcció es farà aquesta modificació, López sí que ha apuntat que "el percentatge d'aportació de les entitats bancàries és molt superior als estàndards internacionals".

Recordem que la creació del fons de garantia de dipòsits es va aprovar l'any 2010 amb una dotació inicial de 100 milions d'euros i que permeten garantir els dipòsits bancaris fins a 100.000 euros.

López ha explicat els canvis més importants que afectaran a l'òrgan regulador els propers anys, "aliniats amb les millors pràctiques internacionals" i amb la finalitat de promoure "la competitivitat, la transparència i la protecció de l'inversor".

S'està avançant tant  en l'adopció de les mesures de Basilea, com en el desplegament de la Quarta directiva sobre blanqueig, directiva que només 10 dels 28 països membres de la UE han adoptat.

López també ha destacat la voluntat de l'INAF de realitzar inspeccions "in situ" "com ja fa qualsevol supervisor" així com apostar en el desenvolupament d'estratègies i innovació en materia de regulació vinculades a les noves tecnologies de la informació.

Un altre dels reptes de l'INAF és la seva adaptació per regular el sector de les assegurances fruit de la nova llei del sector, en vigor des d'enguany.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?