Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 19 de Octubre de 2019

Otras localidades

Els empresaris perden confiança tot i la millora de la situació econòmica

L’índex de confiança empresarial baixa lleugerament i deixa de tenir la tendència creixent dels anteriors trimestres. És una de les conclusions de la onada del Radar Cambra.

Isaac Sanromà, a la dreta, a la presentació de la 15ena onada del Radar Cambra aquest dilluns, juntament amb Hildebrant Salvat, del Gabinet Ceres. /

La 15ena onada del Radar Cambra, realitzada entre el 14 de setembre i el 12 d’octubre, amb una participació de 163 empreses, evidencia el pessimisme creixent del sector privat. Malgrat que la situació econòmica va a l’alça, l’índex de confiança empresarial de cara el proper trimestre, cau per primer cop en els darrers mesos.

L’enquesta, realitzada a empreses molt variades, tan en sectors com en àmbit geogràfic, apunta a una manca de confiança. Si bé és cert que el tercer trimestre (quan s’ha fet l’enquesta), aquest índex sempre és el més baix de l’any, en aquesta onada, coincideix amb un increment de l’índex de situació, que valora molt positivament la conjuntura econòmica.

Les perspectives, segons el Radar Cambra, apunten a un pessimisme dels empresaris pel futur immediat. Aquesta situació passa en molt poques ocasions i amb diferències molt poc notables. La principal conclusió és que tot i que en els darrers mesos, els empresaris coincideixen a admetre que la situació econòmica ha anat millorant, no tenen ara aquesta percepció de cara els propers mesos.

El President de la Cambra de Comerç, Isaac Sanromà, considera que aquesta incertesa ‘ve donada per la situació política’. De fet, demana que ‘els polítics es dediquin a la política i que no enredin’, textualment.

Sanromà també ha valorat les 2.000 empreses que han marxat de Catalunya per culpa de la situació política. Diu que ‘com que no hi ha certesa que el país es quedi en la zona euro’ marxen per seguretat fiscal i per evitar incerteses. Assegura, però, que el ‘el tema judicial no ajuda a la marca Espanya’ i demana diàleg. Un diàleg on, assegura, ‘tothom hi haurà de cedir’ alguna cosa.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?