Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 17 de Febrero de 2020

Otras localidades

Conciliar i córrer

Al 'Dones que corren' d'aquesta setmana hem parlat de totes les opcions possibles per practicar esport i conciliar

El running és un esport flexible i barat que permet amb més facilitat que d’altres conciliar vida familiar, laboral i temps d’oci.

Alguns consells per trobar aquest espai:

. ESTABLIR-SE UN HORARI. Un mètode molt eficaç (el què jo utilitzo) és APROFITAR LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS DELS NENS PER SORTIR A CÓRRER. Utilitzar aquell espai, que habitualment sol ser d’una hora o hora i mitja, per a un mateix. També entrenar a primera hora del matí, abans d’anar a treballar, si després es vol dedicar temps a la família o els amics.

. QUEDAR: amb amigues, la parella, un company de feina. SORTIR ACOMPANYAT SEMPRE ÉS MÉS AGRADABLE I MOTIVA MÉS.

. CÓRRER AMB ELS FILLS. És una altra opció si els horaris són complicats. Si són petits, amb carrets adaptats. I si ja són grans, que ells vagin en bicicleta, patins, patinet, etc, mentre tu corres o, si ja tenen una edat i condició física adequada, poden fins i toto córrer amb tu i s'aprofita per fer una activitat lúdico-esportiva en família.

. ESTABLIR-SE OBJECTIUS:  Un cop establert un horari per assegurar-nos la constància, cal tenir UN PLA D’ENTRENAMENT d’acord amb uns determinats objectius. MARCAR-SE OBJECTIUS és essencial per mantenir aquesta constància.

Els OBJECTIUS poden ser: una cursa imminent; un temps determinat (fer 5km en menys de 30 minuts, per exemple); una distància (10km), etc. Però marcar-se un OBJECTIU per ser constant.

En funció d’aquest objectiu podem PLANIFICAR UN ENTRENAMENT. Si no tenim ningú que ens ho faci, hi ha nombroses webs que ens ajuden a fer-ho. Jo recomano FOROATLETISMO.COM que són molt bons, tot i que el millor és apuntar-se a un club i els entrenadors valoraran l’experiència de la persona, l’edat, i altres factors per preparar-te. També et motiven, fan quedades i proposen curses de manera que és més fàcil ser constant.

 

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?