Últimas noticias Hemeroteca

Intervindran a Miravet abans que acabi l'any per recuperar restes de desapareguts de la Guerra Civil

La directora general de Relacions Institucionals confirma a Tortosa que el pla prevista continua endavant tot i la intervenció dels comptes de la Generalitat

Detall de part de les restes òssies que el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva,va dipositar al Memorial de Camposines l'abril passat. / ()

La Generalitat de Catalunya preveu començar abans d’acabar l’any una actuació a Miravet de recollida de restes de desapareguts de la Batalla de l’Ebre. És una de les primeres actuacions a l’Ebre previstes en el Pla de Fosses 2017-2018, que havia impulsat el conseller destituït d’Afers Exteriors, Raül Romeva.

La directora general de Relacions Institucionals, Carme Garcia, confirmava aquest dilluns a Tortosa que la planificació prevista continua endavant tot i la intervenció dels comptes de la Generalitat.

Això gràcies al fet que el contracte per l’obertura de fosses i recollida de restes òssies es va licitar a l’agost. Garcia ha confirmat que, a banda de l’actuació a Miravet, a principis de l’any vinent es faran més intervencions a l’Ebre i el Priorat.

També tira endavant la recollida de mostres d’ADN de familiars de desapareguts i la identificació de les restes òssies de víctimes de la Guerra Civil. De moment, a les Terres de l’Ebre la Generalitat ja té registrades les peticions de 174 famílies que busquen un familiar desaparegut. Els casos de desapareguts degudament documentats al territori és major. Són 291 casos. I encara una dada més. A hores d’ara a les Terres de l’Ebre i el Priorat ja hi ha 123 foses i punts documentats.

“No totes les fosses estan en la mateixa situació ni documentades. En algunes estan els estudis preliminars avançats i en altres estem treballant en estudis preliminars i anirem treballant i obrint fosses”, deia.

La directora general de Relacions Institucionals també ha confirmat que ja s’han fet 37 identificacions genètiques de restes. I que s’està treballant en l’anàlisi genètica de les restes de combatents depositades al memorial de les Camposines i que s’aniran encreuant amb els perfils genètics dels familiars de persones desaparegudes.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?