Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 28 de Mayo de 2020

Otras localidades

L'ATA prepara un recurs contra la norma d'apartaments turístics de Lloret

L'Associació d'Apartaments Turístics (ATA) amenaça amb presentar un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Lloret de Mar per la normativa que regula els apartaments turístics. Creuen que és excessivament restrictiva i que, en alguns punts, sobrepassa les competències municipals.

Lluis Parera, president de l'ATA a Girona i Lluís Torrent, president de Federatur.

Lluis Parera, president de l'ATA a Girona i Lluís Torrent, president de Federatur. / Imatge: ACN

Lloret va establir una moratòria per congelar les noves llicències durant un any per poder cuinar la nova norma que regularà el sector.

L'Associació d'Apartaments Turístics, que representa unes 140.000 places legalitzades a les comarques de Girona, discrepa d'alguns dels punts d'aquesta norma com establir un màxim d'habitatges turístics per zones o el preu que es fa pagar per legalitzar un apartament turístic.

El president d'aquesta associació a les comarques de Girona, Lluís Parera, diu que estan en converses amb el consistori per fer al·legacions però adverteix que si no hi ha entesa, presentaran un recurs contenciós administratiu.

Lluís Parera, president d'ATA / No descarten presentar un contenciós contra Lloret de Mar

Segons l'ATA, els 3.000 habitatges turístics legalitzats ara mateix a Lloret són molt pocs i creuen que posar tantes traves dificulta que baixi la borsa d'il·legals.

Consideren que ara mateix hi ha una mica més de 400.000 llits a tota la demarcació que no han estat legalitzats. L'objectiu de l'ATA és que la majoria puguin complir la norma d'aquí a dos o tres anys.

En canvi, l'ATA considera que no és cert que hi hagi excés d'habitatge turístic al barri vell de Girona ni que estigui provocant un èxode i un encariment de la resta de pisos. Diuen que és una “polèmica fictícia”. Tampoc diuen notar els efectes de la situació política.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?