Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 19 de Febrero de 2020

Otras localidades

El fiscal demana vuit anys de presó i cent milions de multa a Miquel pel cas BPA

Considera que l'ex conseller delegat i l'ex director, Santiago de Rosselló, eren els cervells de les operacions que van permetre blanquejar milions d'euros a les organitzacions criminals de Gao Ping i Petrov

()

El Ministeri Fiscal sol·licita entre 5 i 8 anys de presó per a tots els processats en la causa BPA a l'escrit de conclusions provisional al què ha tingut accés la SER; i considera provats els delictes de blanqueig de capitals i organització criminal en establiment bancari de tots els implicats, entre els quals l'ex conseller delegat del banc.

El fiscal creu que Joan Pau Miquel i Santiago de Rosselló van utilitzar BPA per blanquejar diners procedent de les organitzacions criminals de Gao Ping i Petrov a Espanya, creant una estructura paral·lela mitjançant les operacions de compensació en la què només Miquel va aconseguir blanquejar més de 70 milions d'euros. Per a tots dos sol·licita vuit anys de presó, el pagament d'una multa que oscil·la entre els 70 i els 100 milions d'euros i inhabilitació durant deu anys.

Segons el ministeri públic, en aquestes operacions de compensació era "vital" la participació dels gestors que, tot i ser conscients dels riscos que comportaven, i gràcies a una política comercial molt agressiva, van mantenir les operatives amb la supervisió dels responsables de compliment normatiu.

Per a Isabel Sarmiento i Luís César Jayme, responsables d'aquest departament de BPA, sol·licita una pena de 7 anys de presó i multes de fins a 70 milions d'euros així com la inhabilitació durant deu anys i l'explusió del país.

Per als 21 gestors processats, entre els quals hi ha Pablo Laplana, el fiscal demana penes d'entre cinc i sis anys de presó i elevades multes que oscil·len entre el milió i els sis milions d'euros.

Per als ex accionistes majoritaris, els germans Cierco, l'ex directora general adjunta, Cristina Lozano, i l'ex vicepresident del banc, Francisco Javier Campos, el ministeri fiscal sol·licita el sobresseïment de la causa.

L'acusació particular, instada pel propi Govern, es referma en la demanda del fiscal en totes les condemnes.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?