Últimas noticias Hemeroteca

Els motoristes se senten insegurs i són els que generen més perill

Segons un estudi del RACC, un de cada 3 barcelonins cometen infraccions, però quan se'ls pregunta diuen que són els altres els que no respecten les normes

()

Els motoristes són el col·lectiu que se sent més insegur quan circula pels carrers de Barcelona. Aquest sentiment l'expressen els 23 per cent dels conductors de moto. La seva percepció està justificada si tenim en compte que des de 2010 han mort més d'un centenar de motoristes a la ciutat. Però malgrat aquest sentiment d'inseguretat, són el col·lectiu que comet més infraccions perilloses.

Un estudi de la Fundació RACC ha comprovat que 9 de cada 10 motoristes no s'aturen totalment quan es troben amb un STOP i tampoc indiquen el canvi de carril posant l'intermitent. Aquest grup és el que genera més perill amb les seves infraccions, però no són els que en fan més. Són els ciclistes els que tenen un major nivell d'indisciplina, però el seu comportament, en general, no representa un perill greu d'accident.

Els conductors de cotxes són els que se senten més segurs i els més respectuosos amb les normes de circulació. Però les seves infraccions són més perilloses. Pel que fa als vianants, són els que fan menys infraccions, però en canvi, ocupen el segon lloc en mortalitat a la ciutat.

Són els altres que ho fan malament

L'auditoria sobre convivència als carrers de Barcelona que ha presentat el RACC conclou que 1 de cada tres usuaris de la via pública comet infraccions, tot i que quan se'ls pregunta sempre troben que són els altres col·lectius els que ho fan malament. Els conductors de cotxe, i els vianants assenyalen als motoristes i els ciclistes com els usuaris que tenen més actituds de risc. Els usuaris de la moto i de la bici s'acusen mútuament de ser els que se salten més sovint les normes.

L'estudi que s'ha presentat aquest matí també destaca que als carrers secundaris o sense regulació semafòrica es produeixen el triple d'accidents que a la xarxa bàsica, als principals carrers, de la ciutat.

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?