Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 23 de Febrero de 2020

Otras localidades

El Govern treu ferro a la decisió de la UE d'incloure Andorra a la llista grisa de paradisos fiscals

El titular de Finances afirma que és una bona notícia no ser a la llista negra i assegura que Andorra està a punt de complir amb tots els requisits que reclama l'Ecofin

El ministre de Finances Jordi Cinca durant la seva intervenció a l'Andorra Financial Summit. / ()

El Govern ha tret ferro a la decisió de la UE d'incloure Andorra a la llista grisa de paradisos fiscals i fins i tot ha considerat una bona notícia no ser-hi dins la llista negra de jurisdiccions no cooperants.

El ministre de Finances Jordi Cinca ha assegurat que l'Ecofin ha decidit incloure el nostre país en aquesta llista grisa per permetre el què s'anomena "competència fiscal deslleial" i això és fruit del manteniment d'algunes exempcions fiscals que permetien atreure inversió estrangera.

Amb els canvis introduïts a la llei de societats, aquestes exempcions s'eliminaran i, segons Cinca, Andorra ja haurà complert amb tots els requisits que demana la UE per sortir d'aquesta llista.

El titular de finances ha assegurat que la resta de criteris que marca l'Ecofin, com el de transparència financera o el de mesures anti-BEPS, Andorra ja les està complint.

Per al ministre, Andorra es presenta davant la UE amb els deures fets.

El titular de finances també ha assegurat que el Princiapt té un marc fiscal homologable que la UE no qüestiona però ha manifestat que els criteris contra els paradisos fiscals de tots els organismes internacionals són movibles i per tant ens obligaran a modificar constantment la nostra legislació.

Cinca també ha assegurat que el marc fiscal no forma part de la negociació per a l'Acord d'Associació i que, per tant, aquesta inclusió, juntament amb d'altres 46 Estats més entre els quals Suïssa, no han de significar cap escull.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?