Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 18 de Enero de 2020

Otras localidades

El comú d'Andorra la Vella amplia el seu marc d'endeutament fins els 51 milions

L'equip de Govern de DA argumenta que ho fa per cobrir possibles imprevistos mentre que l'oposició ho critica durament

Els cònsols de la capital amb el secretari general durant la sessió de comú d'ahir en què es va aprovar la modificació del marc pressupostari per permetre ampliar l'endeutament fins els 51 milions d'euros. / ()

El comú d'Andorra la Vella ha aprovat aquest dimecres una revisió del marc pressupostari en el qual s'han augmentat les previsions d'endeutament per als anys 2018 i 2019 en quasi el doble.

La voluntat de la majoria és que el comú es pugui endeutar fins als 40 milions l'any vinent i fins als 50,8 milions el 2019, quan l'any passat es va fixar aquest darrer límit en 31 milions d'euros.

La cònsol major, Conxita Marsol, ha justificat la decisió pel fet que "no ens volem autolimitar a l'hora de fer inversions importants", i també per tenir marge d'actuació en cas que sorgeixin imprevistos. A més, Marsol ha assegurat que es tracta només d'una previsió, i que en tot cas no se superaria el límit d'endeutament (fixat en el 200% dels ingressos dels tres últims anys), ja que en el pitjor dels casos s'arribaria al 135%.

L'oposició ha criticat la decisió i hi ha votat en contra. Des de Liberals d'Andorra + CdI no comparteixen el "canvi de tendència", en opinió del conseller Jordi Minguillon, de passar d'eixugar deute a "augmentar-lo exponencialment", mentre que el PS considera que les obres projectades són "faraòniques" i que el que cal és prioritzar determinades inversions i centrar-se en cobrir els serveis que s'han de prestar a la ciutadania, tal i com ha assegurat la seva consellera Dolors Carmona.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?