Jueves, 08 de Diciembre de 2022

Otras localidades

Condemna a l’amiant

Per primera vegada la justícia admet la relació directa entre la mort d'un treballador per càncer d'esòfag i la seva exposició continuada a l'amiant. Va estar 20 anys treballant en una fàbrica de fibrociment

Fulla publicitària dels anys seixanta de l'empresa Rocalla de Castelldefels

Fulla publicitària dels anys seixanta de l'empresa Rocalla de Castelldefels / Cadena SER

Aquesta empresa, Uralita, i la pròpia seguretat social (l'administració pública), havien recorregut la sentència d'un jutjat social. Ara però, el Tribunal Superior de Justícia torna a donar la raó a la família de la víctima.

La sentència obliga a la Seguretat Social a pagar una pensió de viduïtat derivada d'una malaltia professional a la parella del treballador que va morir. L'home treballava a la fàbrica Rocalla de Castelldefels, absorbida després per Uralita, i es va dedicar durant més de 20 anys a la fabricació de fibrociment.

La sentència reconeix l'origen professional relacionat amb l'exposició a l'amiant del càncer d'esòfag del treballador. Aquest tipus de càncer no està inclòs en el barem de classificació de malalties causades per l'amiant que es fa a la Recomanació de la Comissió de les Comunitats Europees però la sentència admet la relació. Segons el Col·lectiu Ronda que ha defensat el cas, suposa un pas endavant per als demandants.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?