Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 24 de Febrero de 2020

Otras localidades

Al 'Febre running', esport i embaràs

Sofia Fournier, ginecòloga especialista en parts d'alt risc de l'hospital Dexeus i runner ens ha ofert consells sobre com afrontar aquests importants mesos en la vida d'una dona

Un dels temes que més preocupen les corredores, amateurs o professionals, és el manteniment de la forma física durant l'embaràs i el postpart.

Ha de representar una aturada forçosa aquest important període en la vida d'una dona? Es pot practicar running durant l'embaràs? Fins quan? En quines condicions? Quines alternatives hi ha en cas de risc? Quan tornar? Aquestes preguntes són molt habituals entre les corredores. De fet, no tots els especialistes aconsellen mantenir una activitat física durant l'embaràs.

Jo vaig fer esport intens fins els 8 mesos de gestació. De manera controlada i sense forts impactes. Però en canvi vaig aturar la pràctica esportiva sis mesos després del part i em va costar molt recuperar la forma física anterior, un tema que preocupa molt les corredores perquè requereix d'un gran esforç.

Totes aquestes qüestions les hem valorat avui a l'espai dedicat al running femení del Febre Running amb la ginecòloga especialista en parts de risc i corredora, Sofia Fournier.

Fournier no és partidària de practicar durant l'embaràs esports de forta intensitat com ara córrer  i especialment si anteriorment no hi ha hagut una regularitat en aquesta pràctica. Creu que la millor opció és un esport aeròbic que permeti aguantar uns 40 o 45 minuts sense esbufegar i que a més no comporti risc de caigudes. El més apropiat és sense dubte la natació.

Fournier creu que practicar esport aeròbic durant l'embaràs és totalment recomanable, especialment per controlar el pes i per evitar la diabetis gestacional i la preeclampsia.

Distingeix els casos d'esportistes entrenades de les que no per mantenir durant l'embaràs el running. No ho desaconsella sempre i quan hi hagi un seguiment exhaustiu de l'entrenador i de l'especialista tot i no ser massa partidària de practicar durant aquest període esports que suposin uns requeriments d'oxigen i de potència cardiovascular molt elevats.

Pel que fa al postpart, Fournier creu que es pot mantenir una activitat esportiva aeròbica com la natació, la bicicleta, el trekking, l'elíptica o l'esquí però no és recomanable una de molt intensa amb forts impactes com córrer, fins que no hi hagi una recuperació del sòl pèlvic que és aproximadament al cap dels sis mesos d'haver parit per via vaginal.

Quant a la lactància, Fournier recomana tenir molt en compte la hidratació i no fer restriccions calòriques importants.

Sofia Fournier és ginecòloga especialista en parts de risc de l'hospital Dexeus, autora de diversos llibres com Voy a ser mamá ¿Y ahora qué? o Las 100 preguntas del embarazo així com del bloc unamamiquesemima.

Al bloc de l'hospital també ofereix consells pràctics a les dones que vulguin mantenir una activitat física regular durant l'embaràs. Aquí una de les entrades més visitades: 8 tips imprescindibles para runners embarazadas.

 

 

 

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?