Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 28 de Febrero de 2020

Otras localidades

El cost de la vida i el preu de l'habitatge passen a ser les principals preocupacions

Entre els aspectes a millorar, continuen encapçalant el rànquing les infraestructures i equipaments

Els habitants d'Andorra situen l'elevat cost de la vida i de l'habitatge com una de les principals preocupacions. / ()

El cost de la vida i l'habitatge, les infraestructures i equipaments, les pensions i prestacions socials, i el trànsit són les quatre principals preocupacions dels habitants d'Andorra segons el darrer observatori del CRES, una enquesta que compleix ja deu anys.

El cost de la vida i el preu de l'habitatge han passat a ser la primera preocupació dels ciutadans del país i coincideix amb els aspectes a millorar.

El preu de l'habitatge és la principal preocupació de determinats col·lectius com els nouvinguts i els joves. Ho explica Joan Micó, el director del CRES.

Sobre els aspectes a millorar, continuen encapçalant el rànquing les infraestructures i equipaments i les pensions i prestacions socials tot i que el trànsit ha augmentat en relació a observatoris anteriors. En canvi, baixa la política andorrana.

Valoració del turisme

En l'observatori del segon semestre del 2017 també s'ha valorat el turisme i la percepció que d'aquesta activitat tenen els habitants del país.

Una immensa majoria (el 70%) valora positivament el tipus de turista que ens visita, una xifra que constrasta amb enquestes similars del països veïns.

Per nacionalitat, són els d'altres nacionalistes els que més diuen tenir una valoració positiva (89%) i els francesos els que menys (64%).

Respecte l'any 2008, quan es va preguntar per primer cop sobre aquest tema, els ciutadans que fan una valoració positiva del tipus de turista que ve actualment a Andorra ha augmenat en gairebé 30 punts, segons ha explicat Micó.

També un elevat percentatge de ciutadans manifesten que la presència de turistes li comporta més avantatges que inconvenients. Fins un 55% ho afirmen davant un 12% que creuen el contrari.

Entre els aspectes positius que aporta el turisme pels habitants d'Andorra destaquen la millora de l'economia, de les infraestructures, de l'oferta de serveis i la seguretat ciutadana. Mentre que entre els aspectes negatius, destaquen l'increment del cost de la vida i un empitjorament en la qualitat de vida.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?