Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 19 de Octubre de 2019

Otras localidades

Donen un nou impuls a la Indicació Geogràfica Protegida de les Clementines

Un grup de 18 agricultors del Baix Ebre i 5 empreses comercialitzadores rellancen el seglell de qualitat per millorar la posició del cítric ebrenc en el mercat català

18 productors i 5 empreses comercialitzadores ja estan adherides a aquest segell de qualitat. /

Un grup de productors i magatzems comercialitzadors de clementines del Baix Ebre i el Montsià s’han agrupat per donar un impuls a la Indicació Geogràfica Protegida Clementines de les Terres de l’Ebre.

Aquest segell de qualitat ebrenca va ser aprovat per la Unió Europea l’any 2003, però fins ara només s’havia utilitzat de forma molt testimonial.

La nova etapa comença amb 18 agricultors del Baix Ebre i el Montsià inscrits, a més de 5 comercialitzadores. En total, la nova IGP abasta una superfície de cultiu de més de 200 hectàrees de clementines de les varietats Fina, Hernandina i Nules i una producció potencial de més de 6 milions de quilos.

El president de la IGP Clementines de les Terres de l’Ebre, Federico Tarazona, ha explicat que el segell de la IGP ha de servir per diferenciar les clementines ebrenques de les valencianes i andaluses, que estan copant el mercat a Catalunya.

“És una eina per crear valor afegit, per poder identificar el nostre producte i perquè al final volem que el consumidor sàpiga que tenim un producte de qualitat i produït al país. Creiem que la nostra gastronomia, i la nostra cuina s’han de basar en un producte de proximitat i de qualitat”, explicava.

L’objectiu és estendre en els propers anys la IGP a tots els productors i les 8.000 hectàrees que s’estan produint al Baix Ebre i el Montsià.

En la presentació de la nova etapa de la IGP, el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, ha recordat que la IGP és un distintiu que atorga la Unió Europea i que demostra que el producte és d’alta qualitat.

“Hi ha molts requisits perquè això (l’obtenció del distintiu) sigui posible, i la IGP Clementines Terres de l’Ebre les compleix. Ara el que hem de fer és anar identificant la producció de manera que el consumidor la pugui identificar als lineals i a les fruiteries i pagui el que toca per un producte que té una gran qualitat”, deia el director general.

Actualment, prop del 90 per cent de la producció de cítrics ebrencs va a l’exportació. Ara, la intenció dels productors és aconsegir fer-se un lloc en el mercat català, principalment el de l’àmbit metropolità de Barcelona.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?