Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 14 de Octubre de 2019

Otras localidades

ERC guanya les eleccions a l'Ebre per davant de Junts per Catalunya i Ciutadans

El territori ebrenc tindrà tres diputats al nou Parlament: Luís Salvadó i Irene Fornés per ERC; i Mònica Sales, de Junts per Catalunya

Una mesa electoral a Roquetes, en l'inici de la jornada electoral. /

ERC ha estat la guanyadora de les eleccions del 21 de desembre a les Terres de l’Ebre. Contràriament al que ha passat a la resta del país, on el mapa comarcal se l’han repartit majoritàriament Ciutadans –guanyadora en vots i escons de les eleccions- i Junts per Catalunya; a l’Ebre s'han imposat els republicans.

De fet, en el conjunt de Catalunya els republicans han guanyat en quatre comarques i tres d’elles són ebrenques. Són el Baix Ebre, el Montsià i la Ribera d’Ebre. A la Terra Alta la victòria ha estat per a Junts per Catalunya, però per només 2 vots per davant dels republicans.

La participació ha estat del 81 per cent, en la línea de la mitjana catalana. La Terra Alta amb un 84 per cent és la comarca ebrenca amb la participació més alta. El Baix Ebre, amb el 77 per cent, la més baixa.

La guanyadora de les eleccions al conjunt de Catalunya, Ciutadans, ha quedat a l’Ebre en tercera posició, amb percentatges de vot situats entre l’11 i el 16 per cent.

De fet, la formació taronja avança en vots respecte el 2015 al PSC al Baix Ebre, el Montsià i la Ribera d’Ebre. A la Terra Alta, Ciutadans fa un salt encara més elevat, i supera a PP, CUP i PSC.

Anant més al detall dels resultats electorals a casa nostra, la victòria per municipis queda repartida entre ERC, que ha guanyat a 33 municipis, i Junts per Catalunya, que ha guanyat en els altres 19.

Així, els republicans guanyen en localitats on ja ostenten l’alcaldia, com Amposta, La Ràpita, Alcanar, l’Ametlla de Mar o Roquetes, però també s’enduen la victòria a Tortosa, Flix, Sant Jaume d’Enveja o Tivenys.

A nivell de demarcació de Tarragona, però, la gran guanyadora ha estat Ciutadans, que obté 6 dels 18 diputats al Parlament assignats a la província. ERC n’obté 5, Junts per Catalunya, 4; el PSC, 2 i En Comú Podem, 1. Amb aquests resultats, aconsegueixen escó al Parlament tres candidats ebrencs. Són Lluís Salvadó i Irene Fornós, per ERC, i Mònica Sales per Junts per Catalunya.

Queden fora els altres ebrencs que s’havia donat alguna possibilitat durant la campanya electoral: Joan Caballol del PSC-Units per Avançar; Èrica Bel de la CUP, Tomàs Castells del PP i Carles Sanchís de EN Comú Podem.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?